Catering is een steeds interessanter inkomen voor horecaondernemers
29 december 2022 om 13:06
< 1 min lezen

Catering is een steeds interessanter inkomen voor horecaondernemers

Horecaondernemers lijken steeds vaker de mogelijkheden van catering te verkennen. Veel cateraars zijn in tijden van corona weggevallen en ondernemers kunnen die plek opvullen op de vele evenementen die nu plaatsvinden. De vraag naar catering neemt volgens cateringbureau The Food Line-up flink toe. Dit meldt Entree Magazine. 

Voor veel horecaondernemers kan catering een mooie extra bezigheid zijn. Bovendien zijn evenementen ruim van tevoren gepland, waardoor ondernemers ruim de tijd hebben om een goed schema te maken voor inkoop en personeel en is tijdig bekend om hoeveel gerechten het ongeveer moet gaan. Volgens Anouk Meijer van The Food Line-up worden gerechten afgekocht, dus zijn ondernemers bij no shows ook verzekerd van omzet.

Signature dish

Een tip van Meijer: “Als je één signature dish serveert, kun je slim inkopen, met grote volumes, en dus meer marges. En blijven er producten over? Dan kun je die in je eigen zaak weer gebruiken.”

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Catering

    Drinkwaterproblemen raken ook horeca TivoliVredenburg

    3 november 2025 om 09:58

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland