Deze cateraar ging van honderd hapjes voor ouders naar duizend per week
24 april 2023 om 17:34
2 minuten lezen

Cateraar in Losser ging van honderd hapjes voor ouders naar duizend per week

De reis van cateraar Olav Opperman begon 12,5 jaar geleden, toen hij ongeveer honderd hapjes op bestelling ging maken bij zijn ouders in de keuken. Inmiddels is zijn bedrijf, Opperman Catering en Evenementservice, flink uitgegroeid. Toch worden nog steeds de hapjes met de hand gemaakt. De jonge ondernemer vertelt alleen wel dat er een verschil is: omvang. Tegenwoordig maakt hij duizend hapjes per week, ‘en de rest’. Dat meldt Tubantia.

Aan de Industriestraat op bedrijventerrein Zoeker Esch in Losser vind je de grote loods van Opperman. Daar staat in het midden van de hal de mobiele snackwagen, het paradepaardje van de onderneming. Olav vertelt met trots dat hij deze ten tijde van de coronacrisis heeft gekocht. Dat was toen een financieel risico voor hem, maar de ondernemer geeft nu aan dat het de beste investering is die hij heeft gedaan. Hij stelt dat buffetten niet meer van deze tijd zijn en daarom komt de ondernemer met zijn snackkar naar feestjes. Dan kunnen de gasten voor een paar uur bestellen wat zij willen. “Veel gezelliger voor het feest, iedereen lust snacks”, aldus Opperman. “Mij kost het ook veel minder tijd en het is financieel aantrekkelijker.”

Stage bij cateraar

Op zijn veertiende al begon Opperman in de catering te werken. Toen zat hij nog op school. Tijdens zijn stage ging hij aan de slag bij Van Ommen catering in Losser. Daar begon Olav met het doen van de afwas en schoonmaken. Hij is er na zijn stage blijven werken en kreeg daar steeds meer verantwoordelijkheden. Zo kreeg hij op een gegeven moment het verzoek om hapjes klaar te maken. Dat gebeurde volgens Olaf wel vaker, maar deze keer kreeg hij ook de ingeving om zelf iets te beginnen. En zo gezegd, zo gedaan.

Bij vader en moeder

Aanvankelijk begon Olav met het maken van de hapjes in de keuken van zijn vader en moeder. Daar had hij voldoende ruimte om de hapjes voor te bereiden. Toch vond hij deze indeling niet ideaal.

In het najaar van 2019, de vooravond van de coronapandemie, ging Opperman naar zijn nieuwe en huidige locatie in Losser. Hij vertelt dat alles echt op zijn gat viel tijdens de coronaperiode. Dankzij de verkoop van eigengemaakte knoflooksaus en kruidenboter kon de ondernemer zijn hoofd boven water houden. Hij startte ook andere ondernemingen zoals een sushi drive-through en een ontbijtservice. Daarnaast verkocht hij zelfgemaakte soepen bij een supermarkt.

Post corona

Na het einde van de pandemie liep het storm bij Olaf. Hij vraagt zich af wat er met mensen gebeurd is. “Niet alleen moest ik veel aanvragen weigeren omdat ik helemaal vol zat, maar wat mij nog het meeste opviel was da mensen gewoon bestelden zonder zelfs naar de prijs te vragen. Heel bijzonder allemaal”, aldus Olav.

Daarnaast valt het hem op dat mensen ‘makkelijker’ zijn geworden. Zij laten alles uit handen en zeggen “regel alles zelf maar”. En dat is precies wat Olav dan ook doet. Hij regelt zelf de tenten, praattafels of biertaps, maar ook muziek en natuurlijk eten.

Tweede snackwagen

De jonge ondernemer is vanwege zijn succes aan het zoeken naar een tweede snackwagen. Hij is ervan overtuigd dat dit de toekomst is van de feesten. Hij stelt dat buffetten niet meer van deze tijd zijn, te veel gedoe zijn en meer kosten.

Ondanks het succes is Opperman niet van plan meer dan twee snackwagens te nemen. Hij hoeft niet verder te groeien dan dat. Wel wil hij een paar personeelsleden in dienst nemen, alhoewel het moeilijk is om die te vinden.

Door: Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland