Nationale Horecagids

NHG Horecaontzegging

Wat is een Horecaontzegging?
Horecaondernemingen worden regelmatig geconfronteerd met overtredingen van de huisregels. Het gaat dan om overlast in de horecaonderneming en de directe omgeving. Op basis van proportionaliteit en subsidiariteit wordt een waarschuwing, individuele ontzegging, collectieve ontzegging gegeven. Uitgangspunt is dat de veiligheid van horecaondernemers, personeel, gasten, taxichauffeurs en hulpverlenende diensten is gewaarborgd.

Horecaondernemers nemen een aantal gegevens van de persoon op die een verbod opgelegd krijgt in een database. Die gegevens kunnen door andere aangesloten ondernemers bekeken worden, zodat ze weten wie een schriftelijke waarschuwing, een individuele ontzegging of een collectieve ontzegging heeft. Het inzien van de database is voorhouden aan de ondernemer die het protocol ondertekend heeft.

De database kan ook ingezien worden door de gemeente (burgemeester, coordinator OOV en beleidsmedewerker OOV) en de politie.

Het doel van het ontzeggingenbeleid is het bevorderen van een veilig uitgaansklimaat in de binnenstad van Woerden door het consequent optreden tegen normoverschrijdend gedrag door een uniforme en gezamenlijke aanpak.