Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
Na verwoestende brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli
Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

Bistro Tante Pietje is niet de enige onderneming van Lankhaar. Ook restaurants Jaxx Marina (Tilburg) en Pastis (Rosmalen) staan op zijn naam. Daarnaast opent de ondernemer later dit jaar een nieuw Aziatisch restaurant in Den Bosch. Wel zegt Lankhaar dat hij de meeste waarde hecht aan Tante Pietje. “Het is een begrip in Den Bosch”, zegt Lankhaar, die al twintig jaar de horecazaak bestiert. “Toen de brand uitbrak waren we net een jaar open sinds corona. Dat was dus minder.. Ik werd om 1.30 uur wakker gebeld door de buurman en ik dacht: ‘Wie belt mij nu op dit tijdstip?’ Hij vertelde toen dat er een brand was uitgebroken in Tante Pietje.” Toen hij op de camerabeelden keek en niks zag wist hij genoeg.

Grote schade

Die nacht werd de brand wel geblust, maar de schade bleek groot. De brandweer vertelde hem dat hij met mazzel zijn zaak rond kerst kon openen. Experts zeiden dat het hele pand moest worden verbouwd. Er zat zelfs roet tussen de isolatie.

Doordat er snel werd geschakeld en ook een aannemer werd gevonden, konden de werkzaamheden sneller dan gedacht plaatsvinden. Dat had ook gevolgen voor de opening, die van kerst naar juli is verschoven. Lankhaar is daar erg opgelucht door.

Nieuw interieur

Na de verbouwing is Tante Pietje een kleine metamorfose ondergaan. Zo is er een nieuwe keuken aangebracht en is het interieur van top tot teen veranderd. Alleen de bar en lambrisering zijn hetzelfde gebleven. Het is en blijft een plek voor ‘Brabantse gezelligheid’, volgens Lankhaar. Daarom wordt het interieur verder aangekleed met ‘oude’ spullen. Lankhaar vertelt dat de muur bij de entree een roze kleur heeft gekregen. Ook hangen er Franse bistrolampen aan het plafond en zijn er grote pin-ups op de muren geschilderd.

Tijdsinvulling

Precies een dag voordat de brand uitbrak in Tante Pietje gingen er drie nieuwe fulltimers starten. Die zijn in de maanden dat de zaak gesloten was gewoon doorbetaald, zegt Lankhaar. Hij wilde deze personeelsleden graag houden. Om ze een tijdsinvulling te geven, zijn ze dingen gaan doen waar normaal gesproken weinig tijd voor is. Zo gingen ze langs leveranciers, restaurants, volgden een wijncursus en een masterclass bij HANOS. De vaste medewerkers werden ook meegenomen naar Rome. “Zo houd je een goede band met het personeel”, aldus Lankhaar.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

12 juni '23 (11:02)

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van de nieuwste Bufkes-vestiging open. Aan de Dorpsstraat in Heythuysen, op het nieuwe horecaplein, gaat Bufkes de zaak bestieren. Vorig jaar ging de keten een samenwerking aan met Heerschap groep, de eigenaar van het pand. Dat meldt Foodclicks.

12 juni '23 ( 9:20)

Man neergestoken bij Tilburgs café

Vrijdagnacht is een man van 49 gewond geraakt bij een steekpartij in een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van café Bet Kolen was een trouwfeest aan de gang. De man was niet welkom op de gelegenheid, kreeg een 112-respondent te horen. Dat meldt Omroep Brabant.

10 juni '23 (15:23)

Personeel strandpaviljoens zocht dit weekend verkoeling op in de zee

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.