Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Personeel strandpaviljoens zocht dit weekend verkoeling op in de zee

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Personeel strandpaviljoens zocht verkoeling op in de zee
Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

"Ik heb al in onze groeps-WhatsApp gezegd dat we werken met zwempauzes. Wie dat wil, kan om de anderhalf uur even in zee springen", laat Bas Troost, eigenaar van Zuid Zuid West in Renesse, weten. "Maar het belangrijkste is goed blijven drinken. Daar moet je echt strak op zitten. We hebben kannen water staan met vers fruit voor de bediening, maar vooral in de keuken moet je ze nog weleens verplichten te drinken. Anders vergeet je het zo", zegt Troost.

Via een geluidsinstallatie roept hij bezoekers en personeel geregeld op om vooral goed in te smeren met zonnebrandcrème. Die kunnen ze uit een speciale paal tappen.

Zandvoort, Hoek van Holland

Bij Tent 6 in Zandvoort zorgen extra doeken en parasols voor voldoende schaduw. Ook hier is voldoende drinken belangrijk, zeg eigenares Kim Rijnders. "Maar van heel Nederland is het aan het strand waarschijnlijk wel de koelste plek", nuanceert ze.

R Port, een strandclub in Hoek van Holland, zorgt voor voldoende grote glazen met koud drinken. "Daarnaast staat er zonnebrand op de bar en houden we elkaar goed in de gaten", zegt creatief manager Maureen van Velden.

Roosters

In de aanloop naar het zomerse weekend lieten andere strandtenthouders aan het ANP weten de roosters voor de piekdagen redelijk rond te krijgen, hoewel personeelstekorten in de horeca nog altijd een probleem zijn. Ook Rijnders van Tent 6 beaamt dat. "Het is altijd een uitdaging om voldoende mensen te vinden, maar tot nu toe lukt het wel. Van acht man bediening op een normale zaterdag heb je nu ineens achttien man nodig. Maar het helpt als je lief bent en in de winter leuke dingen voor je mensen organiseert. Dan blijven ze terugkomen."

Bij R Port is de sfeer volgens Van Velden ook goed, wat helpt bij het aantrekken en behouden van personeel. "Hier zijn we superdankbaar voor. En uiteraard trots."

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.