Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Door Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood
Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

Joost van Stevig Brood stelt dat in Nederland tussen de tien en vijftien procent van het geproduceerde brood wordt weggegooid. Dat vindt hij zonde en wilde een manier bedenken om dit percentage terug te dringen. Zo startte hij verschillende initiatieven, zoals het voeren van varkens met het brood of het maken van paneermeel voor de saucijzenbroodjes.

Lichtblond biertje

De samenwerking tussen de bakker en brouwer heeft ertoe geleid dat zij samen een biertje hebben gebrouwen: Pools Blond. De naam komt van een van de populairdere broden van de bakkerij en leek de ondernemers een passende naam voor het lichtblonde biertje. De smaak ervan is fris en lichtzoet, ‘precies zoals ons Poolse desemblonde brood’. Desem heeft van zichzelf al een zuurtje en de tarwe voegt daar een lichtzoete smaak aan toe.

Om kennis te maken met het circulaire proces waarmee de biertjes worden gebrouwen gaat de Stadsbakker Joost een speciaal borrelpakket met het Pools Blond maken, speciaal voor Vaderdag. In het pakket zitten verschillende borrelproducten, zoals een stokbrood waarin ook het restproduct van bier is verwerkt; bierbostel.

26 februari '25 (14:31)

Horeca klaar voor carnaval, alleen wel personeelstekort in de Brabantse dorpen

De horeca heeft het in dorpen en buitengebieden tijdens carnaval moeilijk. Er is namelijk weinig personeel te vinden. Koninklijke Horeca Nederland laat weten dat als het om personeelstekorten gaat de ergste druk wel van de ketel is. Horeca in Brabant laten een ander verhaal horen. Horecabazen in de grote steden krijgen hun planning wel rond, maar in de dorpen is het een ander verhaal. Dat meldt Omroep Brabant.

21 januari '25 (11:56)

Strandpaviljoen Baggelhuizerplas staat voor 795.000 euro te koop

Het nieuwe horecapaviljoen aan de Baggelhuizerplas in Assen staat te koop. Aannemersbedrijf Evertsen Bouw uit Zwolle zette het strandpaviljoen begin 2024 neer aan de Baggelhuizerplas. Nu willen ze alweer van het pand af voor een bedrag van 795.000 euro. Dat meldt RTV Drenthe.

11 december '24 (11:34)

Jaar cel en tbs geëist door OM voor gijzeling in café Ede

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van twaalf maanden en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 28-jarige Corné H. die op 30 maart in een café in Ede vier mensen urenlang gegijzeld heeft. De man was bewapend met messen en dreigde de straat op te blazen. Naast de celstraf vroeg de officier om H. een locatieverbod op te leggen en eiste ze een maatregel waarmee H. onder toezicht blijft staan na afloop van zijn gevangenisstraf en behandeling.

20 november '24 (10:21)

Gordon start nieuwe horecazaak op Curaçao

Gordon opent een vestiging van zijn horecaketen Blushing op Curaçao. Dat deelde de 56-jarige ondernemer dinsdag in een bericht op sociale media. Eerder kondigde Gordon al de komst van een hotel en restaurant aan op Bonaire.

05 november '24 ( 8:30)

Doorstart voor Dunkin' Donuts in Nederland

Koffie- en donutketen Dunkin' blijft bestaan in Nederland. De curator van het vorige maand failliet verklaarde bedrijf heeft een akkoord bereikt over een doorstart met Nabil Besali, die het merk in Nederland eerder onder zijn hoede had. 200 tot 250 mensen kunnen bij het bedrijf blijven werken, van eerst zo'n 400.

13 augustus '24 (15:47)

Bekendmaking nieuwe topman Starbucks zorgt voor winst op beurs

NEW YORK (ANP) - Starbucks is dinsdag na het openen van de New Yorkse aandelenbeurzen omhooggeschoten. Beleggers reageerden op het nieuws dat de koffieketen een nieuwe topman naar voren heeft geschoven. Brian Niccol, nu nog topman van restaurantketen Chipotle Mexican Grill, gaat het bedrijf vanaf 9 september leiden. De huidige topman Laxman Narasimhan treedt per direct terug, ook als lid van de raad van bestuur.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.