Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente / Foto: "Langestraat 31, 1, Hengelo, Overijssel" door GeorgDerReisende
Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

Volgens de horeca-uitbaatster heeft Goorhuis gehandeld in strijd met de vergunning. Boom zegt dat het podium voor het Lambooijhuis had moeten taan. “Nu stond het podium ‘met de rug’ naar mijn café. Bij mij heb je voor een tientje vijf biertjes, bij hem kost een biertje meer dan drie euro”, aldus de onderneemster.

Gemeente aansprakelijk

Volgens Boom deed de gemeente niets met haar verzoek om te handhaven. Daarom stelt zij niet alleen Goorhuis, maar ook de gemeente verantwoordelijk voor de schade die zij heeft geleden. Er kwam bijna niemand in haar café. Vandaag gaat Boom in gesprek met de gemeente. Daar heeft ze echter geen hoge verwachtingen van en ze geeft aan dat ze al twee aangetekende brieven heeft met schadeclaims.

Thomas Goorhuis geeft in een reactie aan dat hij zich van geen kwaad bewust was. Volgens hem was het de gemeente die besloot om daar het podium te plaatsen. Hij kon op basis van de vergunning uit twee plekken kiezen. De ondernemer koos voor de plek voor zijn club.

Podium verschoven

Wel geeft een woordvoerster van de gemeente aan dat er tijdens een controle is gebleken dat Goorhuis het podium opgeschoven had. Toen heeft de gemeente, samen met hulpdiensten, vastgesteld dat de doorgang nog ruim genoeg was voor de hulpdiensten. “Wel zijn wij voor de komende evenementen met de aanvrager in gesprek om afwijkingen van de vergunningen te voorkomen en ook gaan wij in gesprek met de onderneemster van Oald Hengelo”, vertelt de woordvoerster.

Niet de eerste keer

Vorig jaar was er ook al een geschil tussen Daniëlle Boom en haar horecacollega’s en de gemeente. Toen voelde zij zich al miskend. Ze zei toen dat ze ‘pislink’ is en wil dat iedere horecaondernemer ‘dezelfde rechten’ krijgt.

Daarna was er naar eigen zeggen een mediation tussen Goorhuis en Boom. Daarna deelden zij weer een podium tijdens de Tropical Night. Daarover zegt de onderneemster dat zij niet meebetaalde voor het podium, maar daar ‘ook geen centjes voor kreeg’.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.