Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen / Foto: "Op de grens- Druten op zondagmorgen" door Peter Fontijn
Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

Zo staat ineens het café in het hartje van Druten te koop. Wim Arends wil wel uitleggen waarom dit het geval is. Het was een lastige, maar noodgedwongen keuze. De ondernemer vertelt dat hij graag nog langer door was gegaan.

Deze maand viert het café haar twintigjarige bestaan. In 2003 opende D’n Optie de deuren en kende meerdere uitbaters. In 2009 zette Arends voor het eerst voet in het café. Daarvoor werkte hij jarenlang als kok door het hele land. Het was 2012 toen Arends samen met zijn vrouw het pand overkocht van Stichting Explobar.

Signalen

Arends was altijd op zoek naar verbeteringen voor zijn zaak. Tijdens de coronapandemie, in 2021, besloot de ondernemer om de zaal boven het café om te bouwen tot een Bed & Breakfast. Hij ging samen met een bevriende schilder aan de slag met de verbouwing.

Na het afronden van de verbouwing begon Arends steeds meer en heftiger last te krijgen van zijn handen. Die begonnen meer te zwellen. Dat hij last heeft van pijntjes is niet iets nieuws. “Daar sta je als ondernemer niet bij stil. Want dan staat de zaak ook stil”, aldus Arends.

Veel uitstel later besluit Arends om toch maar een bezoekje te brengen aan de huisarts. Hij wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis waar hij het ongelukkige nieuws hoort: artrose in een ver stadium in beide handen. Het is gedaan met de zaak.

Overdragen aan dochter

Deze ontdekking zorgt ervoor dat de plannen die Arends had flink door de war worden geschopt. Niet alleen moet hij rustiger aan doen en dus minder achter de pannen staan, ook voor de lange termijn heeft het gevolgen. Zijn dochter zou het café overnemen na een aantal jaren. Aangezien zij nu nog erg jong is om een café te bestieren, moet Arends D’n Optie te koop zetten.

Gezond bedrijf

Er zijn geen wensen of eisen vanuit Arends over de exploitatie van het pand. Hij hoopt iemand te vinden die liefde en passie heeft voor de horeca, maar dat is geen voorwaarde voor hem. Ook als de nieuwe ondernemer besluit om de B&B te veranderen, heeft Arends daar geen probleem mee.

Volgens Arends is het een gezond bedrijf, dat niet gedwongen hoeft te sluiten. “En als er niet snel een koper komt, gaan we gewoon door.” Als dat het geval is, gaat zijn dochter Sara een aantal kokstaken van Wim overnemen. Zij is zelf ook kok en doet over een aantal weken haar eindexamen voor zelfstandig werkend kok.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.