Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Door Nationale Horecagids
5 min
Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

Door de verlenging van het contract kunnen bezoekers nog tot zeker 1 augustus – en misschien zelfs 1 september – in de Sissi’s Expo-Resto een hapje eten, een dansje wagen of een expositie bezoeken. De eigenaar, Joost Aartsen, geeft aan dat zij het afscheidsfeest al aan het plannen waren. “Dat we nog even open mogen blijven is een grote verrassing.”

Maar het is een welkome verrassing. Sissi’s zit in het voormalige ROC-gebouw aan de Amstel. Het gebouw is omgetoverd tot een horecacentrum, met een biertuin in de voormalige binnenplaats en een restaurant en bar in de ruimte waar voorheen de aula zat. Ook de kelder en gymzaal worden gebruikt als danszalen. Daarnaast zijn er ruimtes beschikbaar voor artiesten om hun kunst te exposeren en tijdelijke werkruimtes.

Mogelijke sluiting

Het is niet de eerste keer dat Sissi’s geconfronteerd wordt met een mogelijke sluiting. Op de plek waar het gebouw staat moeten woningen gebouwd worden. De bouwplannen zijn al meerdere malen uitgesteld. Ook de plannen om te starten op 9 juni zijn opgeschoven naar voren.

Daarom is het mogelijk om de horeca wat langer open te houden. Toch is het wel spannend voor Aartsen. Volgens hem moet je flexibel zijn als ondernemer in Amsterdam. “Dat zijn we intussen wel gewend”, zegt hij. Aan het einde van de zomer loopt het verlengde contract af. Aartsen denkt dat het dan écht voorbij is.

De laatste maanden van Sissi’s worden in stijl afgesloten. De beste dj’s van de afgelopen twee jaar komen naar de horecazaak, het terras heeft een make-over gekregen en natuurlijk komt er uiteindelijk nog een eindfeest.

Daarna moet Aartsen met zijn team op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. De ondernemer zegt dat hij de tunnel bij de Arena op het oog heeft. Daar zijn echter meer belangstellenden voor. “We willen per se een plek waar gedanst mag worden, die zijn schaars in de stad.”