Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/dGR4q9htDxfwEXWA9
Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

Door de verlenging van het contract kunnen bezoekers nog tot zeker 1 augustus – en misschien zelfs 1 september – in de Sissi’s Expo-Resto een hapje eten, een dansje wagen of een expositie bezoeken. De eigenaar, Joost Aartsen, geeft aan dat zij het afscheidsfeest al aan het plannen waren. “Dat we nog even open mogen blijven is een grote verrassing.”

Maar het is een welkome verrassing. Sissi’s zit in het voormalige ROC-gebouw aan de Amstel. Het gebouw is omgetoverd tot een horecacentrum, met een biertuin in de voormalige binnenplaats en een restaurant en bar in de ruimte waar voorheen de aula zat. Ook de kelder en gymzaal worden gebruikt als danszalen. Daarnaast zijn er ruimtes beschikbaar voor artiesten om hun kunst te exposeren en tijdelijke werkruimtes.

Mogelijke sluiting

Het is niet de eerste keer dat Sissi’s geconfronteerd wordt met een mogelijke sluiting. Op de plek waar het gebouw staat moeten woningen gebouwd worden. De bouwplannen zijn al meerdere malen uitgesteld. Ook de plannen om te starten op 9 juni zijn opgeschoven naar voren.

Daarom is het mogelijk om de horeca wat langer open te houden. Toch is het wel spannend voor Aartsen. Volgens hem moet je flexibel zijn als ondernemer in Amsterdam. “Dat zijn we intussen wel gewend”, zegt hij. Aan het einde van de zomer loopt het verlengde contract af. Aartsen denkt dat het dan écht voorbij is.

De laatste maanden van Sissi’s worden in stijl afgesloten. De beste dj’s van de afgelopen twee jaar komen naar de horecazaak, het terras heeft een make-over gekregen en natuurlijk komt er uiteindelijk nog een eindfeest.

Daarna moet Aartsen met zijn team op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. De ondernemer zegt dat hij de tunnel bij de Arena op het oog heeft. Daar zijn echter meer belangstellenden voor. “We willen per se een plek waar gedanst mag worden, die zijn schaars in de stad.”

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

12 juni '23 (11:02)

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van de nieuwste Bufkes-vestiging open. Aan de Dorpsstraat in Heythuysen, op het nieuwe horecaplein, gaat Bufkes de zaak bestieren. Vorig jaar ging de keten een samenwerking aan met Heerschap groep, de eigenaar van het pand. Dat meldt Foodclicks.

12 juni '23 ( 9:20)

Man neergestoken bij Tilburgs café

Vrijdagnacht is een man van 49 gewond geraakt bij een steekpartij in een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van café Bet Kolen was een trouwfeest aan de gang. De man was niet welkom op de gelegenheid, kreeg een 112-respondent te horen. Dat meldt Omroep Brabant.

10 juni '23 (15:23)

Personeel strandpaviljoens zocht dit weekend verkoeling op in de zee

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.