Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle / Foto: "Zicht op de elektriciteitscentrale gezien vanaf de overkant van de IJssel" door Jan van Galen
Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

Het was lange tijd spannend of het allemaal door kon gaan. De vergunning was een kwestie van volharding en nuchterheid. Er was een teunisbloem gevonden op het terrein, wat ook kan duiden op de aanwezigheid van een zeldzame vlinder.

Ondanks de vondst kwam recent het bevrijdende antwoord en werd er groen licht gegeven voor de komst van nieuwe horeca. Laura Kappert van Bar & Brood vertelt dat ze in eerste instantie vorig jaar al wouden beginnen. Een week daarvoor moesten zij het echter afblazen. “Onze voorganger Bennies kon het in 2021 met een bestaand ecologisch rapport doen, voor nieuwe horeca op deze plek moest nieuw onderzoek komen. Dat kost tijd.”

Rollercoaster

De laatste maanden waren onstuimig voor Mignon Sickmann van Hart van Zuid. Die spreekt uit dat de onzekerheid over het wel of niet mogen starten best lastig was. Tot de opluchtende woorden dat er een nieuwe zaak kon worden geopend.

Sinds het groene licht gebeurt alles heel snel. Op zaterdag 27 mei werd de expositie Exhibition Energy in de koelwaterhal geopend, een week voor de horeca begon. De eigenaar van de koelwaterhal had Hart van Zuid benadert. Daar komt ook de naam van de horecazaak vandaan: Coolwater food & drinks.

Volledig waren ze nog niet, maar het eerste weekend voorspelt een goed perspectief. Het opendoen van de hekken was volgens Kappert al genoeg, de mensen kwamen vanzelf naar binnen. Kappert denkt dat de unieke locatie daarin meespeelt.

Teunisbloem

Hoewel zij groen licht hebben ontvangen moeten de uitbaters een klein stukje ruimte inleveren door de vondst van de teunisbloem. Maar dat komt volgens Sickmann de sfeer alleen maar ten goede. Ook zitten ze op een iets ander plekje dan Bennies, omdat ontwikkelaar BOEi al meerdere hallen heeft opgekocht.

Omdat er meerdere partijen betrokken zijn bij Coolwater food & drinks, is de kaart ook groter dan die was bij Bennies. Kappert vertelt dat zij de lunches bereiden in zwarte containers. De zaak gaat draaien met een man of twintig, zo lang de temperatuur het toestaat. Sickmann vertelt dat zij het plan hebben om snel een vergunning aan te vragen voor het komende jaar.

Coolwater food & drinks is open van woensdag tot en met zondag.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

12 juni '23 (11:02)

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van de nieuwste Bufkes-vestiging open. Aan de Dorpsstraat in Heythuysen, op het nieuwe horecaplein, gaat Bufkes de zaak bestieren. Vorig jaar ging de keten een samenwerking aan met Heerschap groep, de eigenaar van het pand. Dat meldt Foodclicks.

12 juni '23 ( 9:20)

Man neergestoken bij Tilburgs café

Vrijdagnacht is een man van 49 gewond geraakt bij een steekpartij in een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van café Bet Kolen was een trouwfeest aan de gang. De man was niet welkom op de gelegenheid, kreeg een 112-respondent te horen. Dat meldt Omroep Brabant.

10 juni '23 (15:23)

Personeel strandpaviljoens zocht dit weekend verkoeling op in de zee

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.