Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

Door Nationale Horecagids
3 min
De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

Het is niet alleen de taak van de zon om iedereen blij te houden. Ook de gemeente moet hieraan meewerken. Daarom startte de gemeente aan het begin van het jaar de campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor een bewandelbare stoep aan het begin van het terrasseizoen. 

Zo worden ondernemers verzocht om hun mooie terrassen buiten te zetten op de verstrekte locaties (en niet daarbuiten) en op een manier dat mensen er langs kunnen zonder gehinderd te worden. Ook terrasbezoekers kunnen hun steentje bijdragen door hun fiets niet lukraak neer te kwakken op het trottoir, maar deze te plaatsen in de aangewezen fietsrekken of stallingen.

 Afmetingen terrassen

Voor mensen die graag willen weten hoe groot het terras van zijn of haar horecazaak mag zijn, heeft de gemeente een speciale terrassenkaart gemaakt. Op de pagina van de campagne is ook te zien waar bezoekers hun fiets kunnen parkeren. Daar staat ook aanvullende informatie voor horecazaken omtrent laden en lossen, bedrijfsvoertuigen en uitstallingen en reclameborden.