Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veel kritiek op ‘pin-only’ horeca in Twente

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Veel kritiek op ‘pin-only’ horeca in Twente
In Twente is het op steeds meer plekken niet meer mogelijk om contant te betalen. Ondernemers stellen dat het contantloos betalen ‘veiliger, hygiënischer en een stuk makkelijker’ is. Toch stuiten de ondernemers op kritiek van de bezoekers, meldt de Stentor.

Een bewoner uit Enschede vindt het ‘belachelijk’ dat het niet meer mogelijk is bij sommige plekken om contant te betalen. Zij stelt dat zij het liefst alles contant betaalt en zaken mijdt waar je alleen kunt pinnen. In de regio kiezen steeds meer ondernemers voor betalen met de pinpas of de smartphone. Zo is onder andere in de bus het contant geld ook helemaal al verdwenen.

Een ondernemer die in zijn horecazaak alleen nog digitale betalingen accepteert, stelt dat het inderdaad kan helpen tegen diefstal en fraude. Hij noemt deze redenen echter niet als hoofdzaken en geeft aan dat hij de keuze heeft gemaakt omdat zij tijdens de coronapandemie op zoek gingen naar een manier om fysiek contact te verminderen.

Mag je contant geld weigeren?

Ondernemers mogen zelf weten welke betalingsmiddelen zij accepteren of niet. Dat geldt niet alleen voor de pinpas of creditcard, maar ook voor contant geld. Dat staat in de wet. Maar dan gaat de overheid er wel van uit dat de ondernemer aangeeft met bijvoorbeeld een raam- of kassasticker welke betalingsmethoden zij wel en niet accepteren.

Veel kritiek

Bij Moeke Enschede kwamen veel klachten binnen toen zij stopten met het accepteren van cash. Maar toch ging het beleid ook na de coronapandemie door. De ondernemer van het café geeft aan dat contant geld hem veel tijd en geld kost. “Daarnaast is het voor de bediening prettig om zo min mogelijk cash bij zich te dragen, voor hun eigen veiligheid”, zegt de ondernemer.

De uitbater heeft recent ervoor gekozen om contante betalingen weer te accepteren. Hij ziet dat de behoefte van de gasten om met tastbaar geld te betalen groot is en daarin wil hij ze tegemoetkomen. Hij stelt wel dat er kleine aanpassingen worden gedaan. Zo gaan niet alle medewerkers van Moeke een portemonnee dragen. Dat is volgens de ondernemer ‘uit veiligheidsoverwegingen’.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.