Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DE Master Blenders en Ziggo trekken kar op Damrak

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM (Novum/ABM FN) - De Amsterdamse beurs is donderdag hoger gesloten, hoewel aan het einde van de handelsdag nog een kleine verkoopgolf volgde. De AEX sloot 0,6 procent hoger op 348,10 punten. Op kwartaalbasis, vanwege Goede Vrijdag zijn de beurzen vrijdag gesloten, wist de Amsterdamse hoofdgraadmeter zo'n anderhalf procent te winnen. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten zag donderdagochtend het vertrouwen in de markt terugkomen nadat 'een bankrun op Cyprus uitbleef'.

Verder werd het Damrak geholpen door de overnamemachine van DE Master Blenders 1753, aldus vermogensbeheerder Ed Manie van Ortelius Wealth Management.

Nadat Wall Street 's middags hogere niveaus opzocht, volgde Europa, aldus Jabroer, maar aan het einde van de handelsdag werd een deel van de winst weer prijsgegeven. "Een sell off door de professie", zegt Jabroer, die wijst op fondsen als ArcelorMittal en ING die alsnog in het rood eindigden. Fondsen die volgens de handelaar 'zwaar oversold' zijn.

In de AEX werden zestien fondsen hoger verhandeld tegenover negen fondsen lager. Uitblinker was DE Master Blenders 1753 nadat overnamegesprekken waren gestart met grootaandeelhouder Joh. A. Benckiser en het aandeel 25 procent hoger sloot op 12,05 euro.

Mogelijk komt er een bod van 12,75 euro per aandeel, wat in de ogen van analisten een stevige waardering is.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO spreekt dan ook van een 'knock out' bod.

Hoewel door de analisten niet wordt gerekend op een alternatief bod, sluit analist Tom Muller van Theodoor Gilissen een verhoging niet uit.

Ook ASML kende een goed dag en won 2,7 procent. ASML's grootaandeelhouder en klant TSMC zou volgens een Taiwanese krant de investeringen voor 2013 licht hebben verhoogd 9,5 tot 10 miljard dollar.

Opnieuw waren het KPN en Imtech die tot de grootste verliezers behoorden. Het telecombedrijf leverde 1,5 procent in en de technische dienstverlener 2,4 procent. Ook SBM kende een moeilijke dag en werd 1,8 procent aan beurswaarde in.

In de AMX (+1,9 procent) was Ziggo uitblinker met een koerswinst van X procent nadat Barclays een belang van 12,65 procent in de kabelaar wist door te verkopen aan Liberty Global voor 25,00 euro per aandeel. De verkoop volgt nadat Barclays eerder een belang in Ziggo niet wist door te verkopen op 25,05 euro. Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen meent dat de verkoopprijs een bodem onder de koers legt en noemt de deelneming door het moederbedrijf van UPC een opmaat naar een verdere overname. Ziggo sloot bijna dertien procent hoger.

De grootste daler in de midkap was bouwer BAM met één procent.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.