Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdamse homohoreca scoort hoog in 2011

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - De Amsterdamse Bar Prik is opnieuw winnaar van de Homohoreca Verkiezing 2011, die GaySite.nl voor de vijfde maal hield. Er werden ruim 27.500 stemmen uitgebracht. Het gaycafé aan de Spuistaat mocht vorig jaar ook al met de hoogste eer strijken in de categorie Gay (dans)Café en handhaaft dit jaar de nummer één positie.

Zaterdag 21 januari worden de winnaars in het zonnetje gezet en tourt GaySite.nl met een camerateam rond om de prijzen te overhandigen: een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget ter waarde van 1000 euro.

De Prik mag zich dus het populairste gaycafé van Nederland noemen, de tweede plek in de categorie Gay (dans)Café gaat naar de Wilsons in Haarlem. Cozy Bar, ook in Amsterdam, werd derde. Naast de categorie Gay (dans)Café zijn er nog drie categorieën.

Homojongerenfeest Pann, dat feesten organiseert in heel Nederland, wint ook deze keer in de categorie Gay Party/Gay Evenement: voor het vijfde jaar op rij. De tweede plaats in deze categorie gaat naar Antikinky in Haarlem, gevolgd door het Gay Pride evenement in Amsterdam.

In de categorie Gay Discotheek gaat Club Entrance in Apeldoorn er met het goud vandoor. De Amsterdamse Club Church en Club G.A.Y in Groningen krijgen respectievelijk zilver en brons.

In de vierde categorie Gay Sauna, mag Sauna Steamworks in Arnhem zich de populairste van het land noemen. Deze sauna heeft meer stemmen gekregen dan Tibet in Eindhoven, dat net meer stemmen kreeg dan Sauna Thermos in Amsterdam. Deze laatste staat voor het eerst in de top drie.

Opvallend is dat nog nooit zo veel Amsterdamse homohorecazaken zo hoog scoorden tijdens de Homohoreca Verkiezing van GaySite.nl. Blijkbaar is Amsterdam weer helemaal terug van weggeweest en weten de bezoekers van de hoofdstedelijk homohoreca de weg weer te vinden naar de homohoofdstad van ons land.

"De Homohoreca Verkiezing is een populariteitonderzoek dat een heel jaar duurt en is dus geen momentopname", aldus André Stevens, woordvoerder van GaySite.nl.

"Het recordaantal van ruim 27.500 uitgebrachte stemmen schetst een goede afspiegeling van hoe de homohoreca er in ons land voor staat. Dat Amsterdam het in elke categorie inmiddels weer goed doet, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, geeft aan dat de homoseksuele horecabezoeker weer graag naar de hoofdstad gaat om de plaatselijke homohoreca te bezoeken. Uit de peiling blijkt dat homo Nederland de Amsterdamse homohoreca meer dan eens weet te waarderen om haar diversiteit en klantgerichtheid."

© Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.