Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bekende horecazaak Café Restaurant de Vereniging uit Elst is failliet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Bekende horecazaak Café Restaurant de Vereniging uit Elst is failliet
Faillissementen in de horeca zijn geen nieuw fenomeen. Nu is het de beurt voor Café Restaurant de Vereniging in Elst . De deuren van de prominente horecazaak in het dorp gaan daarmee op slot. Er zitten nu twintig medewerkers in onzekerheid over de toekomst. Dat meldt het AD.

Het café-restaurant is gevestigd aan de Dorpsstraat in Elst, waar het een prominente plek heeft. De zaak is vanaf woensdag dicht. Een dag ervoor was aangekondigd dat het café niet meer open zou gaan.

Op de deur was een poster gehangen met het verhaal. ‘Lieve gasten. Door diverse omstandigheden hebben wij helaas moeten besluiten om de exploitatie tijdelijk stop te zetten. Vertrouwend op uw begrip. Team de Vereniging’, luidt het bericht.

Tragisch

De eigenaar, Gerard Kerkhoff, wil niet in details treden over het faillissement. “Er is afgesproken dat alleen de curator het woord doet.” Wel zegt hij dat het tragisch is dat dit is gebeurd en stelt dat er verschillende factoren meespelen.

Die curator is Guido Roest van De Kempenaer Advocaten uit Arnhem, maar die wordt tijdelijk vervangen door Rene Borghans in verband met vakantie. Hij kan ook weinig zeggen over de inhoud van de zaak.

Populaire zaak

De Vereniging was een bekende zaak in het dorp. Het terras was vaak goed gevuld en ook de zalen in het café waren drukbezet. Daarnaast was het een populaire plek voor ouderen om elkaar te ontmoeten voor een kopje koffie of thee.

Sloeg in als een bom

Het nieuws sloeg in als een bom bij collega Theo Driessen. Hij is de eigenaar van Dries en Co, een andere bekende horecazaak in het dorp. Hij vindt het vreselijk om te horen en geeft aan dat hij dit überhaupt niemand gunt, maar Gerard al in het bijzonder niet. Driessen stelt dat faillissementen in de horeca niets nieuws zijn er verwacht dat er meer zullen volgen.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.