Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecazaak runnen en raadswerk combineren is teveel dus stopt Daniëlle Vol als raadslid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horecazaak runnen en raadswerk combineren is teveel dus stopt Daniëlle Vol als raadslid
Al sinds 2017 is ze actief bij de Partij van de Dieren in de gemeente Dordrecht. Daarnaast heeft ze ook haar eigen café-restaurant Rebel Rebel aan Houttuinen in Dordrecht. Helaas is de combinatie van de functies te veel. Daarom legt Daniëlle Vol vanaf 16 mei haar werkzaamheden in de gemeenteraad neer, meldt het AD.

Ze noemt het ‘geen gemakkelijke keuze’. Toch heeft ze de knoop doorgehakt om een van de functies op te zeggen. Op 16 mei stopt ze daarom met raadswerk. Het is ruim een jaar geleden dat ze is benoemd.

Haar opvolger wordt Cees Venderbos Lambidon. Hij is volgens Vol een ervaren politicus en is ook sinds 2017 actief bij de Partij voor de Dieren. Daarvoor bij de SP.

Onmisbaar

Fractievoorzitter Pieter Groenewege spreekt over de bevlogenheid van Vol. Hij stelt dat zij er in slaagt om mensen enthousiast te maken en heeft de lokale partij in 2017 ‘nieuw leven ingeblazen’. Zo kwam de PvdD vorig jaar in de gemeenteraad van Dordrecht. Volgens Groenewege was de inzet van Vol ‘onmisbaar’.

Maar ze is niet alleen onmisbaar in de gemeenteraad. Ook in haar café-restaurant Rebel Rebel is ze een belangrijke schakel. Ze runt de zaak samen met haar man Timothy van der Hulst. Ondanks dat ze het met zijn tweeën doen, vindt Vol dat haar werk in de gemeenteraad te veel lijdt onder de dubbele functie. “Het voelt niet goed als je concessies moet doen vanwege tijdgebrek”, stelt ze.

Plantaardig voedsel de norm

Een van de laatste speerpunten die Vol op de agenda zette als raadslid is de discussie over plantaardig voedsel als de norm. Ze stelt dat het daarin omgekeerd moet zijn aan de huidige situatie: mensen moeten vooraf aangeven of zijn vlees of vis eten. “Dat scheelt veel dierenleed”, aldus Vol.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.