Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horecazaak runnen en raadswerk combineren is teveel dus stopt Daniëlle Vol als raadslid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Horecazaak runnen en raadswerk combineren is teveel dus stopt Daniëlle Vol als raadslid
Al sinds 2017 is ze actief bij de Partij van de Dieren in de gemeente Dordrecht. Daarnaast heeft ze ook haar eigen café-restaurant Rebel Rebel aan Houttuinen in Dordrecht. Helaas is de combinatie van de functies te veel. Daarom legt Daniëlle Vol vanaf 16 mei haar werkzaamheden in de gemeenteraad neer, meldt het AD.

Ze noemt het ‘geen gemakkelijke keuze’. Toch heeft ze de knoop doorgehakt om een van de functies op te zeggen. Op 16 mei stopt ze daarom met raadswerk. Het is ruim een jaar geleden dat ze is benoemd.

Haar opvolger wordt Cees Venderbos Lambidon. Hij is volgens Vol een ervaren politicus en is ook sinds 2017 actief bij de Partij voor de Dieren. Daarvoor bij de SP.

Onmisbaar

Fractievoorzitter Pieter Groenewege spreekt over de bevlogenheid van Vol. Hij stelt dat zij er in slaagt om mensen enthousiast te maken en heeft de lokale partij in 2017 ‘nieuw leven ingeblazen’. Zo kwam de PvdD vorig jaar in de gemeenteraad van Dordrecht. Volgens Groenewege was de inzet van Vol ‘onmisbaar’.

Maar ze is niet alleen onmisbaar in de gemeenteraad. Ook in haar café-restaurant Rebel Rebel is ze een belangrijke schakel. Ze runt de zaak samen met haar man Timothy van der Hulst. Ondanks dat ze het met zijn tweeën doen, vindt Vol dat haar werk in de gemeenteraad te veel lijdt onder de dubbele functie. “Het voelt niet goed als je concessies moet doen vanwege tijdgebrek”, stelt ze.

Plantaardig voedsel de norm

Een van de laatste speerpunten die Vol op de agenda zette als raadslid is de discussie over plantaardig voedsel als de norm. Ze stelt dat het daarin omgekeerd moet zijn aan de huidige situatie: mensen moeten vooraf aangeven of zijn vlees of vis eten. “Dat scheelt veel dierenleed”, aldus Vol.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.