Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

All day breakfast-concept by Jarmusch opent tweede zaak in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
All day breakfast-concept by Jarmusch opent tweede zaak in Rotterdam
Op de verjaardag van de eerste vestiging van all day breakfastzaak by Jarmusch, 1 mei, opent de onderneming een tweede restaurant in Rotterdam. Daar kunnen gasten terecht op een zonnig terras met pancakes, mimosa’s en ontbijtburrito’s. Deze is te vinden aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. By Jarmusch is geïnspireerd op een American diner waar gasten zowel ontbijtklassiekers als nieuwe gerechten kunnen proeven, meldt by Jarmusch.

Het nieuwe pand van by Jarmusch heeft binnen een oppervlakte van 250 vierkante meter en buiten een groot terras met zon van 100 vierkante meter. Oprichter Ruben Venema stelt dat deze locatie pas het begin is van de groei die hij neer wil zetten met het horecaconcept. “Als je succesvol kunt verdubbelen, dan kun je ook verviervoudigen, enzovoorts. Uiteindelijk willen we in elke grote stad een Jarmusch-locatie openen. We hebben vertrouwen in deze groei, omdat we hecht samenwerken met ons personeel. Hun betrokkenheid en professionaliteit is een onmisbare factor in het succes van by Jarmusch.”

Venema denkt ook dat er verschuiving plaatsvindt. Hij stelt dat het nachtleven steeds meer naar de vooravond verplaatst en dat steden vaak vroeger wakker worden. “Ontbijten buiten de deur wint daarmee aan populariteit. In landen zoals Noord-Amerika is buiten de deur ontbijten echt onderdeel van het dagelijks leven. We zien dat dit in Nederland ook steeds meer ingeburgerd raakt.”

Populariteit by Jarmusch

Het blijkt dat buitenshuis ontbijten in populariteit wint. Dat bewijst de eerste zaak van by Jarmusch. Daar staat in het weekend zelfs rijen voor de deur op de Goudsesingel in Rotterdam. Venema: “By Jarmusch is een plek waar jong en oud samenkomt om de dag goed te beginnen. Een plek waar gasten hun eerste bespreking van de dag hebben, opladen na een gezellige nacht of zelf een eerste date beleven. We zijn ontzettend blij om deze locatie in West te openen en de buurt te voorzien van onze ontbijtspecialisten.”

Over by Jarmusch

By Jarmusch opende voor het eerst haar deuren in 2017 in het Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam. De breakfast diner is sindsdien een vaste plek voor vroege vogels, ochtendmeetings of een rustig ontbijt of lunch met collega’s of vrienden. Ook de nieuwe by Jarmusch serveert de hele dag door ontbijtklassiekers en moderne bowls, sappen en koffies.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.