Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Ierse kroeg De Pub brengt weer horeca naar popcentrum PopEi

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Ierse kroeg De Pub brengt weer horeca naar popcentrum PopEi / Foto: "Strijp-S, 1 hour after sundown (klokgebouw)" door elcojacobs (CC BY-SA 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse.
Het was eigenlijk de bedoeling dat het café vorige zomer al zou openen. Het motto ‘liever goed, dan overhaast’ van uitbaters Niek van Rixel en Alvin Dooms heeft er echter voor gezorgd dat de opening iets later plaatsvond. Vooralsnog is de timing om De Pub in het popcentrum PopEi te openen niet verkeerd: zij pakken Koningsnacht en -dag nog mee, maar op 5 mei gaan de deuren officieel open. Dat meldt Eindhovens Dagblad.

Ondanks dat De Pub een aparte onderneming is in het popcentrum op Strijp-S, werken de eigenaren wel samen met PopEi, waar Van Rixel en Dooms het pand van huren. PopEi lag voorheen onder vuur omdat zij de horeca staande zouden houden met subsidies.

De ondernemers zien het als een mooie kans. Het idee om samen iets op te zetten speelde al langer bij de twee. Rixel is ook eigenaar van rockcafé The Jack op het Stratumseind. Daar wilde hij wel iets bij doen. En zo gezegd, zo gedaan.

Niet alleen een café

De Pub is meer dan alleen een café. Het is ook een restaurant, er zijn optredens van muzikanten in het zaaltje en het dient in zekere zin als een soort kantine voor de studenten van Summa’s Rock City Institute. De sfeer in het café moet doen denken aan een Ierse pub. De gerechten zijn daar ook op afgestemd: fish and chips, stew of stoofschotel zijn te bestellen in het café.

Café op de schop

De twee wisten van het verleden de afgelopen periodes. Om de zaak nieuw leven in te blazen, hebben de ondernemers het hele pand op de schop genomen. De oranje muren werden vervangen, geen witte plafonds meer en de graffiti verdween ook. Het is omgetoverd tot een pand met grote bogen achter de bar en op de vloer, met vierkante ramen en lijsten aan de muur met een ronde bar en twee taps. Van Rixel vindt het belangrijk om in contact te blijven met de gasten en kiest daarom voor deze open setting.

Verleden

Het popcentrum heeft een verleden, waar de nieuwe eigenaren mee willen breken. Vooral de horeca in PopEi is in kwaad daglicht gekomen, toen bleek dat jarenlang subsidies zijn gebruikt om de horeca staande te houden. Maar het was juist de bedoeling om de winst van het café in het popcentrum te steken.

De horeca staat sinds 2016 op eigen benen maar ging failliet in 2021. De toenmalige directeur ging weg en Linda Ras volgde deze op. Zij probeert de zaak nu weer terug op de rails te zetten. Het café kreeg voor dit jaar en komend jaar de subsidie toegewezen, waarmee de toekomst weer open ligt.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.