Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

De Ierse kroeg De Pub brengt weer horeca naar popcentrum PopEi

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
De Ierse kroeg De Pub brengt weer horeca naar popcentrum PopEi / Foto: "Strijp-S, 1 hour after sundown (klokgebouw)" door elcojacobs (CC BY-SA 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse.
Het was eigenlijk de bedoeling dat het café vorige zomer al zou openen. Het motto ‘liever goed, dan overhaast’ van uitbaters Niek van Rixel en Alvin Dooms heeft er echter voor gezorgd dat de opening iets later plaatsvond. Vooralsnog is de timing om De Pub in het popcentrum PopEi te openen niet verkeerd: zij pakken Koningsnacht en -dag nog mee, maar op 5 mei gaan de deuren officieel open. Dat meldt Eindhovens Dagblad.

Ondanks dat De Pub een aparte onderneming is in het popcentrum op Strijp-S, werken de eigenaren wel samen met PopEi, waar Van Rixel en Dooms het pand van huren. PopEi lag voorheen onder vuur omdat zij de horeca staande zouden houden met subsidies.

De ondernemers zien het als een mooie kans. Het idee om samen iets op te zetten speelde al langer bij de twee. Rixel is ook eigenaar van rockcafé The Jack op het Stratumseind. Daar wilde hij wel iets bij doen. En zo gezegd, zo gedaan.

Niet alleen een café

De Pub is meer dan alleen een café. Het is ook een restaurant, er zijn optredens van muzikanten in het zaaltje en het dient in zekere zin als een soort kantine voor de studenten van Summa’s Rock City Institute. De sfeer in het café moet doen denken aan een Ierse pub. De gerechten zijn daar ook op afgestemd: fish and chips, stew of stoofschotel zijn te bestellen in het café.

Café op de schop

De twee wisten van het verleden de afgelopen periodes. Om de zaak nieuw leven in te blazen, hebben de ondernemers het hele pand op de schop genomen. De oranje muren werden vervangen, geen witte plafonds meer en de graffiti verdween ook. Het is omgetoverd tot een pand met grote bogen achter de bar en op de vloer, met vierkante ramen en lijsten aan de muur met een ronde bar en twee taps. Van Rixel vindt het belangrijk om in contact te blijven met de gasten en kiest daarom voor deze open setting.

Verleden

Het popcentrum heeft een verleden, waar de nieuwe eigenaren mee willen breken. Vooral de horeca in PopEi is in kwaad daglicht gekomen, toen bleek dat jarenlang subsidies zijn gebruikt om de horeca staande te houden. Maar het was juist de bedoeling om de winst van het café in het popcentrum te steken.

De horeca staat sinds 2016 op eigen benen maar ging failliet in 2021. De toenmalige directeur ging weg en Linda Ras volgde deze op. Zij probeert de zaak nu weer terug op de rails te zetten. Het café kreeg voor dit jaar en komend jaar de subsidie toegewezen, waarmee de toekomst weer open ligt.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.