Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sluiting De Kapitein in Breda zorgt voor oproer onder horecaondernemers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Sluiting De Kapitein in Breda zorgt voor oproer onder horecaondernemers
Kroeg De Kapitein in Breda moet voor vier weken dicht. Zij zijn gecontroleerd door Toezicht en Handhaving en die kwamen er achter dat er in de zaak geregeld alcohol wordt geschonken aan minderjarigen. De sluiting maakte veel reacties los onder horecaondernemers. De ene reageert geschrokken, de andere het ziet als een extra reden om nog strenger te gaan controleren, meldt BN de Stem.

Horecaondernemer Kees Bijl is geschrokken van het nieuws. Hij zegt dat het hem angstig maakt en stelt dat het systeem nooit helemaal waterdicht kan zijn. Bijl is de eigenaar van zaken Coyote en Cue, waar jongeren vanaf 18 jaar een avondje kunnen stappen. Voorheen liet hij ook jongeren van 16 jaar toe, maar door de verhoging van de alcoholleeftijd doet hij dit niet meer. Hij vond het onverantwoord om zijn werknemers achter de bar op te zadelen met dit probleem.

‘Minder vriendelijke bewaker’

Daarom staat er tegenwoordig een ‘minder vriendelijke portier’ voor de deuren van Bijl zijn zaken. Kroegen riskeren niet alleen sluiten, maar kunnen ook hoge boetes ontvangen. Het Bossche Nul73 kreeg aan het begin van de maand een boete van 1.360 euro omdat zij alcohol schonken aan minderjarigen. Daar is Bijl erg ontevreden over en vindt het geen ‘normale boetes’.

Voor De Kapitein ligt de geschatte schade een stuk hoger. Naar verwachting kan de sluiting van het café de eigenaar zo’n 150.000 tot 200.000 euro kosten. De gemeente stelt dat zij deze maatregel troffen na ‘meerdere gesprekken’ die niets uithaalden. Het nieuws zorgt voor veel strengere controles in de horeca. Café Bruxelles is blij met hun eigen deurbeleid. Zij laten geen mensen toe die jonger zijn dan 21 jaar. Hierdoor wordt het erg lastig voor minderjarigen om de club binnen te komen.

Sluiting

Daarentegen is het voor studentenkroegen zoals De Kapitein moeilijk om minderjarigen volledig te weren. Ook vindt Bijl het lastig om de inkomsten van 16- en 17-jarigen mis te lopen. “Omdat je mensen moet weigeren aan de deur, kost dat hele doelgroepen de kop”, aldus de kroegbaas. Hij stelt dat minderjarigen nu naar het terras gaan en ‘daar word je ook niet altijd gecontroleerd’.

Bij Café-Restaurant Zeezicht aan de Ridderstraat stelt een medewerker dat er goed gecontroleerd wordt. Die geeft aan dat zij werken ‘als in de supermarkt’. Mensen die jonger zijn dan 25 jaar moeten hun identiteitsbewijs laten zien. De medewerker geeft aan dat een minderjarige hooguit een boete ontvangt, maar een bedrijf dan misschien wel dicht moet. Daar hebben zij geen zin in en dat maakt het strenger controleren een stuk makkelijker. “Nee, ik vind het helemaal niet lastig. Vervelende dingen vragen hoort erbij.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.