Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

ABT-icoon Carel Oomes wil stoppen met Café Vlaamsche Reus

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
ABT-icoon Carel Oomes wil stoppen met Café Vlaamsche Reus
Alliantie van Biertapperijen Café De Vlaamsche Reus bestaat op 1 januari 2024 precies veertig jaar. Maar de oprichter en eigenaar van het ABT-café, Carel Oomes, wil dit jubileum eigenlijk niet meemaken. Hij vindt dat het tijd is voor pensioen en zet zijn café te koop, meldt Entree Magazine.

De Vlaamsche Reus in Wageningen is een bekend café onder de Nederlandse bierliefhebbers. Het is een biercafé met de focus op, je raad het, Vlaamse bieren. Het café staat voor gastheerschap en rust, waar je nog een gesprek kunt voeren.

Destijds had Carel Oomes een heel andere toekomst in zijn gedachten. Toentertijd deed hij de studie Biologie, maar was aan het einde van de jaren tachtig het slachtoffer van zinloos geweld. Hij werd uit het niet in elkaar geslagen. Daardoor kon hij lange tijd niet lezen en dat betekende het einde van zijn studie.

Toen werkte hij al in de horeca. Tegelijkertijd moest Oomes nadenken over zijn toekomst. Hij vertelt dat hij op een gegeven moment een frietje aan het eten was in een cafetaria. Daar kwam hij in gesprek met de eigenaar, die vertelde dat hij ook een café beheerde. Toen de cafetariahouder zei dat hij niet wist wat hij ermee moest doen, ontstond het idee bij Oomes om het café zelf over te nemen. En zo startte zijn carrière in de horeca. Op 1 januari 1984 opende hij De Vlaamsche Reus in Wageningen.

Vlaams bier

Het is niet voor niets dat het café de naam draagt die het heeft. Oomes ging vaak met zijn ouders naar België ‘en daar dronk je natuurlijk ook Belgisch bier’. Hij kreeg hierdoor een band met Vlaams bier. Bovendien wilde hij met zijn café een reus worden in Vlaamse bieren.

Tijd voor pensioen

Nu is Oomes 68 jaar oud en hij vindt het wel mooi geweest. De ondernemer gaat meer tijd vrijmaken voor zijn hobby’s. Het besluit om de zaak te verkopen staat al vast. Nu is het wachten totdat iemand zich meldt. “Het werken in de horeca is voor ons te vermoeiend geworden, dus is het tijd om het stokje over te dragen. Ik denk ook dat een nieuwe eigenaar er goed aan doet de zaak te veranderen en een eigen uitstraling te geven, want het werk voortzetten zoals Corry (vrouw van Hans) en ik gedaan hebben is moeilijk te kopiëren omdat onze persoonlijke betrokkenheid zo bepalend is.”

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.