Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Café de Ceuvel in Amsterdam moet weg, maar hoopt terug te keren met hulp gemeente

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Café de Ceuvel in Amsterdam moet weg, maar hoopt terug te keren met hulp gemeente / "2017-04-27 Café de Ceuvel" door Philip Shannon (CC BY 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.
De eigenaren van de Ceuvel in Amsterdam-Noord wisten dat het café niet permanent kon blijven. Nu de einddatum van 1 februari 2025 steeds duidelijk in zicht komt, denken de eigenaren stiekem toch aan een terugkeer, meldt het Parool.

De eigenaren en bezoekers van het café spreken over een ‘community’ als het gaat over Café de Ceuvel aan de Korte Papaverweg. Daar, op de oude scheepswerf, vestigde tien jaar geleden het café zich als broedplaats. Nu wordt de grond gesaneerd en komen er woningen te staan op de plek waar nu, naast de Ceuvel, de populaire restaurants Cornerstone en Klaproos zijn gevestigd.

Daarentegen is er ook ruimte voor horeca in de bouwplannen. Daarom hoopt de mede-eigenaar van de Ceuvel, Huibert Koel, dat hij terug kan keren met het café, dat ondertussen is uitgegroeid met hotel Asile Flottant op zes boten en veertien woonboten met bedrijfsruimtes voor startups. Het is meer een klein dorpje geworden op het bedrijfsterrein.

Nieuwe aanbesteding

Voor de horeca op het terrein is de gemeente verplicht om een nieuwe aanbesteding uit te zetten, waar alle ondernemers aan mee kunnen doen. Dit proces gaat naar Koels verwachting starten wanneer de bodem is gereinigd. Hij denkt dat het eerder kan en geeft aan dat als hij de aanbesteding toegewezen krijgt mogelijk elders een tijdelijke plek neerzet om daarna met de hele community terug te keren naar het bedrijfsterrein.

De gemeente laat weten dat zij de Ceuvel zien als ‘een van de vele gewaardeerde tijdelijke initiatieven in Noord’. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat het verzoek van de Ceuvel nieuw is en dat er daarom via een onderzoek wordt gekeken naar de mogelijkheden. Ook stelt de woordvoerder dat de gemeente hoopt dat de Ceuvel zich gaat aanmelden voor het aanbestedingsproces.

Koel hoopt daarom dat de gemeente de aanbesteding snel gaat uitzetten, zodat hij meer duidelijkheid heeft wat er met zijn materialen en personeel moet gebeuren. Naast de boten en materialen op het terrein heeft de ondernemer heeft 20 personeelsleden in dienst. In de zomer wil hij dit uitbreiden naar ongeveer 55. “Het zou fijn zijn als die ook weten waar zij aan toe zijn”, aldus Koel.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.