Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Café de Ceuvel in Amsterdam moet weg, maar hoopt terug te keren met hulp gemeente

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Café de Ceuvel in Amsterdam moet weg, maar hoopt terug te keren met hulp gemeente / "2017-04-27 Café de Ceuvel" door Philip Shannon (CC BY 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.
De eigenaren van de Ceuvel in Amsterdam-Noord wisten dat het café niet permanent kon blijven. Nu de einddatum van 1 februari 2025 steeds duidelijk in zicht komt, denken de eigenaren stiekem toch aan een terugkeer, meldt het Parool.

De eigenaren en bezoekers van het café spreken over een ‘community’ als het gaat over Café de Ceuvel aan de Korte Papaverweg. Daar, op de oude scheepswerf, vestigde tien jaar geleden het café zich als broedplaats. Nu wordt de grond gesaneerd en komen er woningen te staan op de plek waar nu, naast de Ceuvel, de populaire restaurants Cornerstone en Klaproos zijn gevestigd.

Daarentegen is er ook ruimte voor horeca in de bouwplannen. Daarom hoopt de mede-eigenaar van de Ceuvel, Huibert Koel, dat hij terug kan keren met het café, dat ondertussen is uitgegroeid met hotel Asile Flottant op zes boten en veertien woonboten met bedrijfsruimtes voor startups. Het is meer een klein dorpje geworden op het bedrijfsterrein.

Nieuwe aanbesteding

Voor de horeca op het terrein is de gemeente verplicht om een nieuwe aanbesteding uit te zetten, waar alle ondernemers aan mee kunnen doen. Dit proces gaat naar Koels verwachting starten wanneer de bodem is gereinigd. Hij denkt dat het eerder kan en geeft aan dat als hij de aanbesteding toegewezen krijgt mogelijk elders een tijdelijke plek neerzet om daarna met de hele community terug te keren naar het bedrijfsterrein.

De gemeente laat weten dat zij de Ceuvel zien als ‘een van de vele gewaardeerde tijdelijke initiatieven in Noord’. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat het verzoek van de Ceuvel nieuw is en dat er daarom via een onderzoek wordt gekeken naar de mogelijkheden. Ook stelt de woordvoerder dat de gemeente hoopt dat de Ceuvel zich gaat aanmelden voor het aanbestedingsproces.

Koel hoopt daarom dat de gemeente de aanbesteding snel gaat uitzetten, zodat hij meer duidelijkheid heeft wat er met zijn materialen en personeel moet gebeuren. Naast de boten en materialen op het terrein heeft de ondernemer heeft 20 personeelsleden in dienst. In de zomer wil hij dit uitbreiden naar ongeveer 55. “Het zou fijn zijn als die ook weten waar zij aan toe zijn”, aldus Koel.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.