Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bij Pluk! in Den Haag betaal je extra voor koemelk in je koffie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Bij Pluk! in Den Haag betaal je extra voor koemelk in je koffie
Vroeger zag je het vaak andersom: mensen die een koffie met plantaardige melk wilden, moesten daar een extra bedrag voor betalen. Tegenwoordig schaffen veel koffiezaken deze extra toeslag wel al van de plantaardige melk af, maar bij Pluk! in Den Haag doen zij er een schepje bovenop. Daar wordt juist de koemelk belast met een extra toeslag, meldt Omroep West.

Wanneer je een koffie met melk bij Pluk! bestelt, krijg je standaard havermelk. Als je koemelk in je koffie wilt, moet je dit aangeven en dus ook een extra toeslag betalen, van 30 cent. De eigenaresse, Jet van Pluk, geeft aan dat zij het ‘normale’ concept hebben omgedraaid. Vroeger moesten gasten vragen om havermelk en hier extra voor betalen. Maar de lunchroom wil de gasten bewust maken van de belasting van koemelk op dier en milieu.

Toch is de koemelk niet helemaal uit het assortiment. Jet geeft aan dat een groot deel van haar gasten nog wel koemelk drinkt in hun koffie. “Om die bezoekers tegemoet te komen, maar ze wel bewuster te maken, vonden we deze aanpak voor nu de juiste”, zegt ze tegen Omroep West. Daarnaast zorgt het standaard serveren van havermelk er volgens Jet voor dat mensen sneller deze keuze maken.

Trend

Veel koffiezaakjes volgen de grote ketens in het maken van stappen naar plantaardige opties. Zo is het bij STACH en Barista Café al gebruikelijk om niet bij te hoeven betalen voor plantaardige melk. Bij Anne&Max krijgen gasten zelfs 5 cent korting wanneer zij een alternatief voor koemelk kiezen. Toch is niet elke koffiezaak al overgestapt. Bij sommige zaakjes betaal je nog steeds voor havermelk, soms zelfs een bedrag van 75 cent.

Belasting

Het is nog maar de vraag of meer zaken gaan volgen. De overheid gaat de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, en dus ook plantaardige melk, volgend jaar zwaarder belasten. Het maakt niet uit of er suiker is toegevoegd of niet. De verhoging van de belasting heeft als doel om de overheidskas te spekken. Het coalitieakkoord spreekt over een extra inkomstenbron van 300 miljoen euro per jaar.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.