Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bij Pluk! in Den Haag betaal je extra voor koemelk in je koffie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Bij Pluk! in Den Haag betaal je extra voor koemelk in je koffie
Vroeger zag je het vaak andersom: mensen die een koffie met plantaardige melk wilden, moesten daar een extra bedrag voor betalen. Tegenwoordig schaffen veel koffiezaken deze extra toeslag wel al van de plantaardige melk af, maar bij Pluk! in Den Haag doen zij er een schepje bovenop. Daar wordt juist de koemelk belast met een extra toeslag, meldt Omroep West.

Wanneer je een koffie met melk bij Pluk! bestelt, krijg je standaard havermelk. Als je koemelk in je koffie wilt, moet je dit aangeven en dus ook een extra toeslag betalen, van 30 cent. De eigenaresse, Jet van Pluk, geeft aan dat zij het ‘normale’ concept hebben omgedraaid. Vroeger moesten gasten vragen om havermelk en hier extra voor betalen. Maar de lunchroom wil de gasten bewust maken van de belasting van koemelk op dier en milieu.

Toch is de koemelk niet helemaal uit het assortiment. Jet geeft aan dat een groot deel van haar gasten nog wel koemelk drinkt in hun koffie. “Om die bezoekers tegemoet te komen, maar ze wel bewuster te maken, vonden we deze aanpak voor nu de juiste”, zegt ze tegen Omroep West. Daarnaast zorgt het standaard serveren van havermelk er volgens Jet voor dat mensen sneller deze keuze maken.

Trend

Veel koffiezaakjes volgen de grote ketens in het maken van stappen naar plantaardige opties. Zo is het bij STACH en Barista Café al gebruikelijk om niet bij te hoeven betalen voor plantaardige melk. Bij Anne&Max krijgen gasten zelfs 5 cent korting wanneer zij een alternatief voor koemelk kiezen. Toch is niet elke koffiezaak al overgestapt. Bij sommige zaakjes betaal je nog steeds voor havermelk, soms zelfs een bedrag van 75 cent.

Belasting

Het is nog maar de vraag of meer zaken gaan volgen. De overheid gaat de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken, en dus ook plantaardige melk, volgend jaar zwaarder belasten. Het maakt niet uit of er suiker is toegevoegd of niet. De verhoging van de belasting heeft als doel om de overheidskas te spekken. Het coalitieakkoord spreekt over een extra inkomstenbron van 300 miljoen euro per jaar.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.