Voormalig café l’Opera in Amsterdam omgetoverd tot Beers&Barrels

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Waar voorheen op het Rembrandtplein in Amsterdam Grand Café l’Opera zat, gaat straks een nieuw café haar deuren openen: Beers&Barrels. De zaak gaat aankomende vrijdag haar deuren openen, meldt het AD.

De naam geeft het al weg, maar in het nieuwe café Beers&Barrels krijgt bier de hoofdrol. De woordvoerder van Restaurant Company Europe (RCE), Jorine Sieperda, geeft aan dat de onderneming een restaurant-bar wordt met de nadruk op bier. Ze zegt dat er ook cocktails op de kaart staan en dat er gerechten te bestellen zijn. “Dry aged vlees, diverse platters en burgers zullen op het menu staan.”

Taptafels

RCE is eigenaar van andere horecaondernemingen. Onder hun beheer valt de restaurantformule Loetje, evenals De Ebeling en café Vrijdag. Daarentegen gaat Beers&Barrels wel een iets ander concept hanteren: in het café zijn taptafels waar gasten hun eigen bier kunnen tappen.

Momenteel zijn er al vier vestigingen van het concept in Nederland: in Breda, Rotterdam en twee in Utrecht. Volgens Sieperda lopen de zaken daar goed. Ze heeft ook goede hoop voor de zaak in Amsterdam. De woordvoerder stelt dat het een goede locatie is in de hoofdstad en geeft aan dat zij geen tweede keer hoefden na te denken toen deze optie aan bod kwam.

Door: Nationale Horecagids