Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Politie en horeca in Zwolle slaan handen ineen voor beteugeling lastige klanten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Politie en horeca in Zwolle slaan handen ineen voor beteugeling lastige klanten
Een goede samenwerking tussen de politie en de horeca bij lastige klanten. Dat is het doel van de trainingen op 28 maart en 4 april in Zwolle. Tijdens deze trainingen wordt geoefend op handelen bij bepaalde incidenten, samen met de politie. Dat meldt Tubantia.

Binnen een paar dagen zaten alle zeventig plekken op beide dagen al vol, stelt Mark Corporaal. Hij is de eigenaar van café Blij en voorzitter van de KVU, een werkgroep die samen met de politie in Zwolle en het ZwolleFonds trainingen organiseert. Hierin wordt gefocust op onder andere aanhoudingstechnieken en wat de ondernemers moeten doen met lastige bezoekers. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe men moet handelen als honden of paarden worden ingezet.

Aanmeldingen stroomden binnen

Het is kennelijk een belangrijke training voor ondernemers om te volgen. De aanmeldingen stroomden binnen en zorgden ervoor dat alle plekken binnen mum van tijd bezet waren. In de ochtend komen er ongeveer zeventig deelnemers, in de middag schuiven hier nog zestig studenten van de beveiligingsopleiding van Landstede bij aan.

Tijdens de trainingen wordt een uitgaansavond nagespeeld. Deelnemende studenten spelen de horecabezoekers en zo kunnen de horeca en politie oefenen met deze situatie. Hier wordt nadruk gelegd op het samenwerkingsverband tussen horecamedewerkers en de politie.

Niet alleen het personeel van uitgaansgelegenheden doen mee aan de trainingen. Ook medewerkers van restaurants en snackbars hebben zich aangemeld. De trainingen worden al voor twintig jaar gegeven, maar werden tijdelijk stopgezet in verband met de coronapandemie.

Nuttig voor iedereen

Dennis Kaatman is ondernemer en eigenaar van café Het Vliegende Paard. Hij vindt de trainingen erg belangrijk en stelt dat voorkomen beter is dan genezen. “Ik denk dat we al een fijn uitgaansklimaat hebben in Zwolle”, vertelt hij. “Dat willen we natuurlijk graag houden. Deze training en samenwerkingen zijn daar heel goed voor.”

Kaatman stelt dat het niet alleen nuttig is voor de ondernemers en hun personeel. Door deze training kan worden geoefend, maar kan de politie ook opmerken waar de ondernemers tegenaanlopen. Daarom heeft hij ook zijn eigen personeel aangespoord om mee te doen aan de trainingen.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.