Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Politie en horeca in Zwolle slaan handen ineen voor beteugeling lastige klanten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Politie en horeca in Zwolle slaan handen ineen voor beteugeling lastige klanten
Een goede samenwerking tussen de politie en de horeca bij lastige klanten. Dat is het doel van de trainingen op 28 maart en 4 april in Zwolle. Tijdens deze trainingen wordt geoefend op handelen bij bepaalde incidenten, samen met de politie. Dat meldt Tubantia.

Binnen een paar dagen zaten alle zeventig plekken op beide dagen al vol, stelt Mark Corporaal. Hij is de eigenaar van café Blij en voorzitter van de KVU, een werkgroep die samen met de politie in Zwolle en het ZwolleFonds trainingen organiseert. Hierin wordt gefocust op onder andere aanhoudingstechnieken en wat de ondernemers moeten doen met lastige bezoekers. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe men moet handelen als honden of paarden worden ingezet.

Aanmeldingen stroomden binnen

Het is kennelijk een belangrijke training voor ondernemers om te volgen. De aanmeldingen stroomden binnen en zorgden ervoor dat alle plekken binnen mum van tijd bezet waren. In de ochtend komen er ongeveer zeventig deelnemers, in de middag schuiven hier nog zestig studenten van de beveiligingsopleiding van Landstede bij aan.

Tijdens de trainingen wordt een uitgaansavond nagespeeld. Deelnemende studenten spelen de horecabezoekers en zo kunnen de horeca en politie oefenen met deze situatie. Hier wordt nadruk gelegd op het samenwerkingsverband tussen horecamedewerkers en de politie.

Niet alleen het personeel van uitgaansgelegenheden doen mee aan de trainingen. Ook medewerkers van restaurants en snackbars hebben zich aangemeld. De trainingen worden al voor twintig jaar gegeven, maar werden tijdelijk stopgezet in verband met de coronapandemie.

Nuttig voor iedereen

Dennis Kaatman is ondernemer en eigenaar van café Het Vliegende Paard. Hij vindt de trainingen erg belangrijk en stelt dat voorkomen beter is dan genezen. “Ik denk dat we al een fijn uitgaansklimaat hebben in Zwolle”, vertelt hij. “Dat willen we natuurlijk graag houden. Deze training en samenwerkingen zijn daar heel goed voor.”

Kaatman stelt dat het niet alleen nuttig is voor de ondernemers en hun personeel. Door deze training kan worden geoefend, maar kan de politie ook opmerken waar de ondernemers tegenaanlopen. Daarom heeft hij ook zijn eigen personeel aangespoord om mee te doen aan de trainingen.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.