Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Politie en horeca in Zwolle slaan handen ineen voor beteugeling lastige klanten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Politie en horeca in Zwolle slaan handen ineen voor beteugeling lastige klanten
Een goede samenwerking tussen de politie en de horeca bij lastige klanten. Dat is het doel van de trainingen op 28 maart en 4 april in Zwolle. Tijdens deze trainingen wordt geoefend op handelen bij bepaalde incidenten, samen met de politie. Dat meldt Tubantia.

Binnen een paar dagen zaten alle zeventig plekken op beide dagen al vol, stelt Mark Corporaal. Hij is de eigenaar van café Blij en voorzitter van de KVU, een werkgroep die samen met de politie in Zwolle en het ZwolleFonds trainingen organiseert. Hierin wordt gefocust op onder andere aanhoudingstechnieken en wat de ondernemers moeten doen met lastige bezoekers. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe men moet handelen als honden of paarden worden ingezet.

Aanmeldingen stroomden binnen

Het is kennelijk een belangrijke training voor ondernemers om te volgen. De aanmeldingen stroomden binnen en zorgden ervoor dat alle plekken binnen mum van tijd bezet waren. In de ochtend komen er ongeveer zeventig deelnemers, in de middag schuiven hier nog zestig studenten van de beveiligingsopleiding van Landstede bij aan.

Tijdens de trainingen wordt een uitgaansavond nagespeeld. Deelnemende studenten spelen de horecabezoekers en zo kunnen de horeca en politie oefenen met deze situatie. Hier wordt nadruk gelegd op het samenwerkingsverband tussen horecamedewerkers en de politie.

Niet alleen het personeel van uitgaansgelegenheden doen mee aan de trainingen. Ook medewerkers van restaurants en snackbars hebben zich aangemeld. De trainingen worden al voor twintig jaar gegeven, maar werden tijdelijk stopgezet in verband met de coronapandemie.

Nuttig voor iedereen

Dennis Kaatman is ondernemer en eigenaar van café Het Vliegende Paard. Hij vindt de trainingen erg belangrijk en stelt dat voorkomen beter is dan genezen. “Ik denk dat we al een fijn uitgaansklimaat hebben in Zwolle”, vertelt hij. “Dat willen we natuurlijk graag houden. Deze training en samenwerkingen zijn daar heel goed voor.”

Kaatman stelt dat het niet alleen nuttig is voor de ondernemers en hun personeel. Door deze training kan worden geoefend, maar kan de politie ook opmerken waar de ondernemers tegenaanlopen. Daarom heeft hij ook zijn eigen personeel aangespoord om mee te doen aan de trainingen.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.