Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verkeer geweerd uit Roode Steen in Hoorn voor verruiming terrassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
Verkeer geweerd uit Roode Steen in Hoorn voor verruiming terrassen
Vanaf 1 april wordt het centrale plein Roode Steen in Hoorn ‘dynamisch’ afgesloten voor verkeer. Zo wordt er meer ruimte geboden voor de horeca om hun terrassen te verruimen. Dat maakte de gemeente donderdag bekend. Met de invoering van de nieuwe regelgeving geldt er een verkeersverbod van 11.00 uur ’s ochtends tot de volgende ochtend om 6.00 uur. Dat meldt NH Nieuws.

Het oude terrassenbeleid stamt uit 2017 en is daardoor niet meer up-to-date. Deze voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de horecaondernemers en bezoekers. Daarom heeft de gemeente een nieuw terrassenbeleid opgesteld. Hiermee hoopt de gemeente meer levendigheid te creëren in de binnenstad van Hoorn.

Tijdens de coronapandemie zijn de terrassen op de Roode Steen al eerder vergroot, om voldoende afstand tussen de bezoekers te kunnen bewaken. Zowel de gemeente als de horecaondernemers kijken hier positief op terug. Zo stelt de gemeente dat de verruiming geen enkel incident heeft veroorzaakt op het plein en hebben zij geconstateerd dat het ook geen problemen oplevert voor onder andere verkeer, veiligheid en toezicht.

‘Dynamische’ afsluiting

Het plein wordt van 1 april tot 1 oktober tijdelijk gesloten voor het verkeer. Het verkeersverbod geldt van 11.00 uur ’s ochtends tot 6.00 uur ’s ochtends de volgende dag. Daartussen kan de horeca bevoorraad worden. De gemeente geeft aan dat op deze manier de veiligheid van de bezoekers en voetgangers wordt bevorderd.

Voor de verruiming van de terrassen op de Oude Doelenkade moet wel de stoep breder worden gemaakt. Een deel van de terrassen stonden hier namelijk op de stoep en deels op parkeervakken. Dat is volgens de gemeente niet de bedoeling en kan een onveilige situatie veroorzaken.

Open karakter

Om alles in goede banen te leiden, moeten ook de losplekken voor vrachtwagens worden aangepast. Dit kan gevolgen hebben voor de parkeerruimte. Daar gaat de gemeente over spreken met de ondernemers en bewoners. Die laatste groep spreekt namelijk al voor langere tijd hun zorgen hierover uit.

Naast de verruiming van de terrassen wil de gemeente ook een verbeterd aangezicht creëren. Zo hebben zij bijvoorbeeld uitgangspunten gegeven voor de kleuren en materialen. De gemeente wil graag een ‘open karakter’ behouden. Daarom zijn losse elementen als plantenbakken en schermen niet toegestaan op het plein. Op andere plekken wordt wel gekeken naar de mogelijkheid om deze elementen toe te staan.

Ontevreden

Ondanks de tevredenheid van de gemeente en ondernemers, is niet iedereen blij met het afsluiten van de Roode Steen. De omwonenden van de Achterom uiten hun kritiek en klagen dat het gaat leiden tot een grotere verkeersoverlast, stelt lokale partij Fractie Tonnaer. Normaal gesproken kan het verkeer over het plein maar moet nu via deze weg.

Daarnaast stellen bewoners dat automobilisten, ondanks de drempels, veel te hard rijden en het snelheidsbord moeilijk te lezen is. Daarover stelde de Fractie Tonnaer vorige maand vragen aan het Hoornse college.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.