Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verkeer geweerd uit Roode Steen in Hoorn voor verruiming terrassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Verkeer geweerd uit Roode Steen in Hoorn voor verruiming terrassen
Vanaf 1 april wordt het centrale plein Roode Steen in Hoorn ‘dynamisch’ afgesloten voor verkeer. Zo wordt er meer ruimte geboden voor de horeca om hun terrassen te verruimen. Dat maakte de gemeente donderdag bekend. Met de invoering van de nieuwe regelgeving geldt er een verkeersverbod van 11.00 uur ’s ochtends tot de volgende ochtend om 6.00 uur. Dat meldt NH Nieuws.

Het oude terrassenbeleid stamt uit 2017 en is daardoor niet meer up-to-date. Deze voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de horecaondernemers en bezoekers. Daarom heeft de gemeente een nieuw terrassenbeleid opgesteld. Hiermee hoopt de gemeente meer levendigheid te creëren in de binnenstad van Hoorn.

Tijdens de coronapandemie zijn de terrassen op de Roode Steen al eerder vergroot, om voldoende afstand tussen de bezoekers te kunnen bewaken. Zowel de gemeente als de horecaondernemers kijken hier positief op terug. Zo stelt de gemeente dat de verruiming geen enkel incident heeft veroorzaakt op het plein en hebben zij geconstateerd dat het ook geen problemen oplevert voor onder andere verkeer, veiligheid en toezicht.

‘Dynamische’ afsluiting

Het plein wordt van 1 april tot 1 oktober tijdelijk gesloten voor het verkeer. Het verkeersverbod geldt van 11.00 uur ’s ochtends tot 6.00 uur ’s ochtends de volgende dag. Daartussen kan de horeca bevoorraad worden. De gemeente geeft aan dat op deze manier de veiligheid van de bezoekers en voetgangers wordt bevorderd.

Voor de verruiming van de terrassen op de Oude Doelenkade moet wel de stoep breder worden gemaakt. Een deel van de terrassen stonden hier namelijk op de stoep en deels op parkeervakken. Dat is volgens de gemeente niet de bedoeling en kan een onveilige situatie veroorzaken.

Open karakter

Om alles in goede banen te leiden, moeten ook de losplekken voor vrachtwagens worden aangepast. Dit kan gevolgen hebben voor de parkeerruimte. Daar gaat de gemeente over spreken met de ondernemers en bewoners. Die laatste groep spreekt namelijk al voor langere tijd hun zorgen hierover uit.

Naast de verruiming van de terrassen wil de gemeente ook een verbeterd aangezicht creëren. Zo hebben zij bijvoorbeeld uitgangspunten gegeven voor de kleuren en materialen. De gemeente wil graag een ‘open karakter’ behouden. Daarom zijn losse elementen als plantenbakken en schermen niet toegestaan op het plein. Op andere plekken wordt wel gekeken naar de mogelijkheid om deze elementen toe te staan.

Ontevreden

Ondanks de tevredenheid van de gemeente en ondernemers, is niet iedereen blij met het afsluiten van de Roode Steen. De omwonenden van de Achterom uiten hun kritiek en klagen dat het gaat leiden tot een grotere verkeersoverlast, stelt lokale partij Fractie Tonnaer. Normaal gesproken kan het verkeer over het plein maar moet nu via deze weg.

Daarnaast stellen bewoners dat automobilisten, ondanks de drempels, veel te hard rijden en het snelheidsbord moeilijk te lezen is. Daarover stelde de Fractie Tonnaer vorige maand vragen aan het Hoornse college.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.