Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verkeer geweerd uit Roode Steen in Hoorn voor verruiming terrassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
Verkeer geweerd uit Roode Steen in Hoorn voor verruiming terrassen
Vanaf 1 april wordt het centrale plein Roode Steen in Hoorn ‘dynamisch’ afgesloten voor verkeer. Zo wordt er meer ruimte geboden voor de horeca om hun terrassen te verruimen. Dat maakte de gemeente donderdag bekend. Met de invoering van de nieuwe regelgeving geldt er een verkeersverbod van 11.00 uur ’s ochtends tot de volgende ochtend om 6.00 uur. Dat meldt NH Nieuws.

Het oude terrassenbeleid stamt uit 2017 en is daardoor niet meer up-to-date. Deze voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de horecaondernemers en bezoekers. Daarom heeft de gemeente een nieuw terrassenbeleid opgesteld. Hiermee hoopt de gemeente meer levendigheid te creëren in de binnenstad van Hoorn.

Tijdens de coronapandemie zijn de terrassen op de Roode Steen al eerder vergroot, om voldoende afstand tussen de bezoekers te kunnen bewaken. Zowel de gemeente als de horecaondernemers kijken hier positief op terug. Zo stelt de gemeente dat de verruiming geen enkel incident heeft veroorzaakt op het plein en hebben zij geconstateerd dat het ook geen problemen oplevert voor onder andere verkeer, veiligheid en toezicht.

‘Dynamische’ afsluiting

Het plein wordt van 1 april tot 1 oktober tijdelijk gesloten voor het verkeer. Het verkeersverbod geldt van 11.00 uur ’s ochtends tot 6.00 uur ’s ochtends de volgende dag. Daartussen kan de horeca bevoorraad worden. De gemeente geeft aan dat op deze manier de veiligheid van de bezoekers en voetgangers wordt bevorderd.

Voor de verruiming van de terrassen op de Oude Doelenkade moet wel de stoep breder worden gemaakt. Een deel van de terrassen stonden hier namelijk op de stoep en deels op parkeervakken. Dat is volgens de gemeente niet de bedoeling en kan een onveilige situatie veroorzaken.

Open karakter

Om alles in goede banen te leiden, moeten ook de losplekken voor vrachtwagens worden aangepast. Dit kan gevolgen hebben voor de parkeerruimte. Daar gaat de gemeente over spreken met de ondernemers en bewoners. Die laatste groep spreekt namelijk al voor langere tijd hun zorgen hierover uit.

Naast de verruiming van de terrassen wil de gemeente ook een verbeterd aangezicht creëren. Zo hebben zij bijvoorbeeld uitgangspunten gegeven voor de kleuren en materialen. De gemeente wil graag een ‘open karakter’ behouden. Daarom zijn losse elementen als plantenbakken en schermen niet toegestaan op het plein. Op andere plekken wordt wel gekeken naar de mogelijkheid om deze elementen toe te staan.

Ontevreden

Ondanks de tevredenheid van de gemeente en ondernemers, is niet iedereen blij met het afsluiten van de Roode Steen. De omwonenden van de Achterom uiten hun kritiek en klagen dat het gaat leiden tot een grotere verkeersoverlast, stelt lokale partij Fractie Tonnaer. Normaal gesproken kan het verkeer over het plein maar moet nu via deze weg.

Daarnaast stellen bewoners dat automobilisten, ondanks de drempels, veel te hard rijden en het snelheidsbord moeilijk te lezen is. Daarover stelde de Fractie Tonnaer vorige maand vragen aan het Hoornse college.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.