Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veel belangstellenden voor uitbaten horeca in ’t Kikkerfort in Breukelen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Veel belangstellenden voor uitbaten horeca ’t Kikkerfort in Breukelen
Vorig jaar werd bekend dat ’t Kikkerfort in Breukelen op zoek moest gaan naar een uitbater voor de horeca in het zwembad. De brasserie verdween uit het binnenbad. Daar staan de uitbaters voor in de rij. Ondertussen heeft het zwembad al bijna 10 potentiële pachters gevonden voor de uitbating van de horeca, meldt RTV Stichtse Vecht.

De gemeente heeft op de achtergrond hard gewerkt aan het zoeken naar een nieuwe uitbater, blijkt uit vragen die zijn gesteld door commissielid Victor van Dijk van de CU-SGP. De gemeenten nam hier een regiefunctie in. Zo stelden zij dat alle functies in het zwembad (horeca, zwembad en sporthal) nauw met elkaar verbonden zijn. De gemeente geeft aan dat de horeca als een verlengstuk van het zwembad wordt gezien. Ze zien het als een belangrijke ontmoetingsplek, waar bezoekers na het sporten bijeen kunnen komen. Omdat het goed op elkaar afgestemd moet worden is daarom ook de gemeente nauw betrokken.

Pachters

De gemeente heeft voor de pacht van de horeca een aanbestedingstraject ingezet. Daarvoor heeft de gemeente een externe partij ingeschakeld. Zo is begin van april het programma van eisen klaar en kan de aanbesteding uitgezet worden onder verschillende partijen en belangstellenden. Het blijkt dat er genoeg animo voor is. De gemeente geeft aan dat zij ondertussen al bijna tien potentiële uitbaters hebben gevonden. De verwachting is dat er rond juni een nieuwe pachter in het Kikkerfort zit.

Maatschappelijke betrokkenheid

In het programma van eisen is meegenomen dat de uitbater meer dan alleen horeca moet realiseren. De gemeente wil een bredere rol: “We geven ook richting aan maatschappelijke betrokkenheid door meer in te zetten op gezondere producten, meer sportactiviteit waaraan horeca meehelpt en inzet van Social Return on Investment (SROI) waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om onder begeleiding in de horeca van het Kikkerfort aan de slag te gaan.”

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.