Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veel belangstellenden voor uitbaten horeca in ’t Kikkerfort in Breukelen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Veel belangstellenden voor uitbaten horeca ’t Kikkerfort in Breukelen
Vorig jaar werd bekend dat ’t Kikkerfort in Breukelen op zoek moest gaan naar een uitbater voor de horeca in het zwembad. De brasserie verdween uit het binnenbad. Daar staan de uitbaters voor in de rij. Ondertussen heeft het zwembad al bijna 10 potentiële pachters gevonden voor de uitbating van de horeca, meldt RTV Stichtse Vecht.

De gemeente heeft op de achtergrond hard gewerkt aan het zoeken naar een nieuwe uitbater, blijkt uit vragen die zijn gesteld door commissielid Victor van Dijk van de CU-SGP. De gemeenten nam hier een regiefunctie in. Zo stelden zij dat alle functies in het zwembad (horeca, zwembad en sporthal) nauw met elkaar verbonden zijn. De gemeente geeft aan dat de horeca als een verlengstuk van het zwembad wordt gezien. Ze zien het als een belangrijke ontmoetingsplek, waar bezoekers na het sporten bijeen kunnen komen. Omdat het goed op elkaar afgestemd moet worden is daarom ook de gemeente nauw betrokken.

Pachters

De gemeente heeft voor de pacht van de horeca een aanbestedingstraject ingezet. Daarvoor heeft de gemeente een externe partij ingeschakeld. Zo is begin van april het programma van eisen klaar en kan de aanbesteding uitgezet worden onder verschillende partijen en belangstellenden. Het blijkt dat er genoeg animo voor is. De gemeente geeft aan dat zij ondertussen al bijna tien potentiële uitbaters hebben gevonden. De verwachting is dat er rond juni een nieuwe pachter in het Kikkerfort zit.

Maatschappelijke betrokkenheid

In het programma van eisen is meegenomen dat de uitbater meer dan alleen horeca moet realiseren. De gemeente wil een bredere rol: “We geven ook richting aan maatschappelijke betrokkenheid door meer in te zetten op gezondere producten, meer sportactiviteit waaraan horeca meehelpt en inzet van Social Return on Investment (SROI) waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om onder begeleiding in de horeca van het Kikkerfort aan de slag te gaan.”

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.