Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Café James in Terneuzen is een café speciaal voor Zeeuwen met autisme

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Café James in Terneuzen is een café speciaal voor Zeeuwen met autisme
In Terneuzen heeft een nieuw café de deuren geopend: Café James. Het is een horecagelegenheid met een bijzondere functie. Het is speciaal opgericht voor Zeeuwen met autisme. Het heeft Esther Vlaander drie jaar gekost om alles van de grond te krijgen. Maar zaterdag was het eindelijk de dag om het café voor de eerste keer te openen, meldt Omroep Zeeland.

Het café zit in het buurtcentrum De Kameleon. Het bestaat uit twee ruimtes, één met een muziektafel, dansvloer en discolampen. In de andere ruimte kunnen bezoekers een potje air hockey spelen, snookeren of tafelvoetballen. De ruimte beschikt ook nog eens over twee spelcomputers. Gasten kunnen zich hier prima vermaken.

Esther is ook erg blij met de twee ruimtes. Ze zegt tegen Omroep Zeeland dat bezoekers hierdoor naar een rustigere plek in het café kunnen als ze zich even willen terugtrekken. “Dat is heel fijn”, zegt ze.

De onderneemster heeft zich drie jaar lang hard gemaakt voor het café. Ze geeft aan dat corona ook roet in het eten gooide. Maar ze zegt ook dat het voor een groot deel komt doordat ze had onderschat hoeveel werk ze er eigenlijk aan kwijt was om alles rond te krijgen.

Zaak voor James

In café James worden gasten minder geprikkeld. Esther zegt dat het gaat om de kleine dingen: “De lampen flikkeren iets minder vaak. Dat is prettiger.” De aanleiding om het café te openen is haar zoon James. Die heeft ook autisme en Esther vond dat er voor deze jongeren vaak veel te weinig te doen is. Zo kwam ze op het idee om Café James op te zetten. Ze hoopte eigenlijk dat het al eerder klaar was, James is ondertussen 18 jaar oud. Ze stelt dat hij al op zoek is naar andere uitgaansgelegenheden. Vlaander geeft wel aan dat hij er bij de opening is en dat hij er zin in heeft.

Opening

Café James gaat voor nu een keer in de maand open. Deze maand was dat op 18 maart. De volgende data zijn: 15 april, 20 mei en 17 juni.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.