Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Café James in Terneuzen is een café speciaal voor Zeeuwen met autisme

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Café James in Terneuzen is een café speciaal voor Zeeuwen met autisme
In Terneuzen heeft een nieuw café de deuren geopend: Café James. Het is een horecagelegenheid met een bijzondere functie. Het is speciaal opgericht voor Zeeuwen met autisme. Het heeft Esther Vlaander drie jaar gekost om alles van de grond te krijgen. Maar zaterdag was het eindelijk de dag om het café voor de eerste keer te openen, meldt Omroep Zeeland.

Het café zit in het buurtcentrum De Kameleon. Het bestaat uit twee ruimtes, één met een muziektafel, dansvloer en discolampen. In de andere ruimte kunnen bezoekers een potje air hockey spelen, snookeren of tafelvoetballen. De ruimte beschikt ook nog eens over twee spelcomputers. Gasten kunnen zich hier prima vermaken.

Esther is ook erg blij met de twee ruimtes. Ze zegt tegen Omroep Zeeland dat bezoekers hierdoor naar een rustigere plek in het café kunnen als ze zich even willen terugtrekken. “Dat is heel fijn”, zegt ze.

De onderneemster heeft zich drie jaar lang hard gemaakt voor het café. Ze geeft aan dat corona ook roet in het eten gooide. Maar ze zegt ook dat het voor een groot deel komt doordat ze had onderschat hoeveel werk ze er eigenlijk aan kwijt was om alles rond te krijgen.

Zaak voor James

In café James worden gasten minder geprikkeld. Esther zegt dat het gaat om de kleine dingen: “De lampen flikkeren iets minder vaak. Dat is prettiger.” De aanleiding om het café te openen is haar zoon James. Die heeft ook autisme en Esther vond dat er voor deze jongeren vaak veel te weinig te doen is. Zo kwam ze op het idee om Café James op te zetten. Ze hoopte eigenlijk dat het al eerder klaar was, James is ondertussen 18 jaar oud. Ze stelt dat hij al op zoek is naar andere uitgaansgelegenheden. Vlaander geeft wel aan dat hij er bij de opening is en dat hij er zin in heeft.

Opening

Café James gaat voor nu een keer in de maand open. Deze maand was dat op 18 maart. De volgende data zijn: 15 april, 20 mei en 17 juni.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.