Na 55 jaar vindt Anja Stolte het wel goed en zoekt ze een opvolger voor Frieterie

Elke dag gaat ze nog met veel plezier naar haar werk. Toch is ondernemer Anja Stolte op zoek naar een nieuwe ondernemer voor haar succesvolle Frieterie aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld. Die heeft zij voor 55 jaar uitgebaat en nu is het tijd voor haar om te stoppen, meldt Barneveldse Krant.

De Frieterie staat bekend om haar kwaliteit en ambachtelijkheid. Het is volgens de eigenaar dan ook geen ‘gewone snackbar’. Ze stelt dat alles met de hand wordt gemaakt, inclusief de sauzen. De frieten worden elke ochtend vers gesneden, de milkshake worden gemaakt terwijl je kijkt en alle varianten van de kroketten komen niet uit een doos, maar worden door de handen van Anja gemaakt. Ze geeft aan dat mensen speciaal daarvoor terugkomen.

Enthousiast ontvangen

Voordat de coronapandemie begon had Anja al een broodjeszaak, De Nieuwe Rotonde. Voor vijftien jaar runde zij de onderneming, tot er tijdens corona nieuwe meer binnen mocht zitten. Toen moest ze op zoek gaan naar iets nieuws en ontstond het idee voor de Frieterie. Ze stelt dat die direct enthousiast werd ontvangen en dat ze veel vaste klanten heeft.

Anja geeft aan dat ze ‘geboren is voor dit vak’, omdat ze er veel plezier uithaalt om mensen te verwennen. “Maar de laatste jaren ben ik helaas veel vrienden en kennissen verloren en dat heeft me aan het denken gezet. Ik ben alleen maar aan het werk.” Want ook voordat ze de broodjeszaak opende had ze samen met haar echtgenoot Café De Zwaan in Barneveld. Zij werkten daar zeven dagen in de week, met veel plezier. Maar ze stelt dat ze nooit tijd voor haarzelf heeft genomen.

Nieuwe uitbater

Daarom vind Anja het na vijftig jaar in het vak te hebben gezeten wel genoeg. Ze wil daarentegen niet stoppen voordat ze een geschikte opvolger heeft gevonden. Ze vindt het de mooiste locatie in Barneveld en stelt dat ze het zonde vindt als het pand leeg komt te staan. Het maakt haar niet uit wat de nieuwe uitbater met het pand gaat doen. Ze wil wel iemand in huis halen met een ondernemersgeest. Stolte geeft aan dat iemand hier een mooie zaak van kan maken.

Anja weet nog niet wat ze gaat doen met haar vrije tijd. Ze geeft aan dat ze geen stilzitter is en dat ze misschien alsnog een baantje neemt voor een paar dagen in de week. In ieder geval gaat ze genieten van haar tijd met haar kleinkinderen. Eerst wil ze een geschikte opvolger vinden.

Door: Nationale Horecagids