Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren wordt gerund door vijf ondernemers / "Philips Lichttoren" door Jos Dielis (CC BY 2.0.)

De lichtstad krijgt een nieuwe horecazaak in de Lichttoren. Daar gaat in mei Grandcafé De Lichttoren haar deuren openen. De zaak wordt gerund door vijf horecaondernemers, onder wie Tom van Brussel van ’t Lempke en de Roast Club. Zij willen de zaak nieuw leven inblazen, meldt Eindhovens Dagblad.

Voorheen zat op deze plek Usine, later heeft het restaurant plaatsgemaakt voor café-restaurant Eindhoven. Op de plek in het centrum gaat uitbater Loes Wijsman van Good Vibes Horeca vanaf mei De Lichttoren openen voor koffie, borrel, lunch of diner.

Daarbij krijgt zij hulp van Tom van Brussel, Arjan Bouter, Jordan Lucas en Joep Huvenaars. Wijsman geeft aan dat zij de zaak een nieuwe naam gaan geven. Die verandert van café-restaurant Eindhoven naar Grandcafé De Lichttoren. Ze stelt dat zij het pand altijd al zo noemde en het straks officieel deze naam gaat dragen. Naast het veranderen van de naam gaan zij niet veel andere aspecten van de onderneming aanpassen: “De grote lijnen blijven maar we zullen er de komende maanden onze eigen touch aan geven”, aldus Wijsman.

Terras

Wanneer de nieuwe zaak opent, wordt ook het terras weer in gebruik genomen. Daarnaast geeft Wijsman aan dat er een vergunning is aangevraagd voor een speeltuin. Zij merkt op dat die nog niet is in het centrum en het ‘leuk is voor ouders die met hun kinderen willen komen’.

De ondernemers hebben al langere tijd ervaring in de horeca. Samen hebben zij zich verenigd in de ‘Good Vibes Horeca’. Zo beheren zij onder andere ’t Lempke in Stratumseind en de Roast Club en Bar Republic op de Kleine Berg. Tom van Brussel geeft aan dat het hier gaat om kleine zaken ‘waar je snel aan je max zit’. De Lichttoren is een stuk groter en de ondernemers hebben dan ook de ambitie om te groeien.

Voldoende personeel

Voor de opening moeten de ondernemers vanzelfsprekend voldoende personeel in huis hebben. Daar maakt Van Brussel zich geen zorgen over. Hij stelt dat zij een groot netwerk hebben opgebouwd in de Eindhovense horecawereld. Hij ziet het als een uitdaging, maar is vastbesloten dat het ze gaat lukken. “We hebben nog even”, zegt Van Brussel.

Door: Nationale Horecagids