Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren wordt gerund door vijf ondernemers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren wordt gerund door vijf ondernemers / "Philips Lichttoren" door Jos Dielis (CC BY 2.0.)
De lichtstad krijgt een nieuwe horecazaak in de Lichttoren. Daar gaat in mei Grandcafé De Lichttoren haar deuren openen. De zaak wordt gerund door vijf horecaondernemers, onder wie Tom van Brussel van ’t Lempke en de Roast Club. Zij willen de zaak nieuw leven inblazen, meldt Eindhovens Dagblad.

Voorheen zat op deze plek Usine, later heeft het restaurant plaatsgemaakt voor café-restaurant Eindhoven. Op de plek in het centrum gaat uitbater Loes Wijsman van Good Vibes Horeca vanaf mei De Lichttoren openen voor koffie, borrel, lunch of diner.

Daarbij krijgt zij hulp van Tom van Brussel, Arjan Bouter, Jordan Lucas en Joep Huvenaars. Wijsman geeft aan dat zij de zaak een nieuwe naam gaan geven. Die verandert van café-restaurant Eindhoven naar Grandcafé De Lichttoren. Ze stelt dat zij het pand altijd al zo noemde en het straks officieel deze naam gaat dragen. Naast het veranderen van de naam gaan zij niet veel andere aspecten van de onderneming aanpassen: “De grote lijnen blijven maar we zullen er de komende maanden onze eigen touch aan geven”, aldus Wijsman.

Terras

Wanneer de nieuwe zaak opent, wordt ook het terras weer in gebruik genomen. Daarnaast geeft Wijsman aan dat er een vergunning is aangevraagd voor een speeltuin. Zij merkt op dat die nog niet is in het centrum en het ‘leuk is voor ouders die met hun kinderen willen komen’.

De ondernemers hebben al langere tijd ervaring in de horeca. Samen hebben zij zich verenigd in de ‘Good Vibes Horeca’. Zo beheren zij onder andere ’t Lempke in Stratumseind en de Roast Club en Bar Republic op de Kleine Berg. Tom van Brussel geeft aan dat het hier gaat om kleine zaken ‘waar je snel aan je max zit’. De Lichttoren is een stuk groter en de ondernemers hebben dan ook de ambitie om te groeien.

Voldoende personeel

Voor de opening moeten de ondernemers vanzelfsprekend voldoende personeel in huis hebben. Daar maakt Van Brussel zich geen zorgen over. Hij stelt dat zij een groot netwerk hebben opgebouwd in de Eindhovense horecawereld. Hij ziet het als een uitdaging, maar is vastbesloten dat het ze gaat lukken. “We hebben nog even”, zegt Van Brussel.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.