Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren wordt gerund door vijf ondernemers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren wordt gerund door vijf ondernemers / "Philips Lichttoren" door Jos Dielis (CC BY 2.0.)
De lichtstad krijgt een nieuwe horecazaak in de Lichttoren. Daar gaat in mei Grandcafé De Lichttoren haar deuren openen. De zaak wordt gerund door vijf horecaondernemers, onder wie Tom van Brussel van ’t Lempke en de Roast Club. Zij willen de zaak nieuw leven inblazen, meldt Eindhovens Dagblad.

Voorheen zat op deze plek Usine, later heeft het restaurant plaatsgemaakt voor café-restaurant Eindhoven. Op de plek in het centrum gaat uitbater Loes Wijsman van Good Vibes Horeca vanaf mei De Lichttoren openen voor koffie, borrel, lunch of diner.

Daarbij krijgt zij hulp van Tom van Brussel, Arjan Bouter, Jordan Lucas en Joep Huvenaars. Wijsman geeft aan dat zij de zaak een nieuwe naam gaan geven. Die verandert van café-restaurant Eindhoven naar Grandcafé De Lichttoren. Ze stelt dat zij het pand altijd al zo noemde en het straks officieel deze naam gaat dragen. Naast het veranderen van de naam gaan zij niet veel andere aspecten van de onderneming aanpassen: “De grote lijnen blijven maar we zullen er de komende maanden onze eigen touch aan geven”, aldus Wijsman.

Terras

Wanneer de nieuwe zaak opent, wordt ook het terras weer in gebruik genomen. Daarnaast geeft Wijsman aan dat er een vergunning is aangevraagd voor een speeltuin. Zij merkt op dat die nog niet is in het centrum en het ‘leuk is voor ouders die met hun kinderen willen komen’.

De ondernemers hebben al langere tijd ervaring in de horeca. Samen hebben zij zich verenigd in de ‘Good Vibes Horeca’. Zo beheren zij onder andere ’t Lempke in Stratumseind en de Roast Club en Bar Republic op de Kleine Berg. Tom van Brussel geeft aan dat het hier gaat om kleine zaken ‘waar je snel aan je max zit’. De Lichttoren is een stuk groter en de ondernemers hebben dan ook de ambitie om te groeien.

Voldoende personeel

Voor de opening moeten de ondernemers vanzelfsprekend voldoende personeel in huis hebben. Daar maakt Van Brussel zich geen zorgen over. Hij stelt dat zij een groot netwerk hebben opgebouwd in de Eindhovense horecawereld. Hij ziet het als een uitdaging, maar is vastbesloten dat het ze gaat lukken. “We hebben nog even”, zegt Van Brussel.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.