Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur wordt omgetoverd

Het pand van café-restaurant In den Molen in Etten-Leur gaat op de schop. De nieuwe eigenaren hebben een flinke verbouwing aangekondigd. Het horecabedrijf krijgt een terras aan het water, een grote serre en krijgt het pand complete renovatie. Daarnaast krijgt het monumentale horecapand een nieuwe horeca-invulling, meldt BN de Stem.

Veel bezoekers kennen De Zwartenbergse Molen als een ‘landmark’ voor fietsers, wandelaars en voorbijgangers in het buitengebied van Etten-Leur. Het café-restaurant In den Molen, dat direct naast het gebied ligt is even bekend als het natuurgebied, of het voor een kopje koffie met een gebakje is of voor een compleet diner.

Zaak verkocht

In 2022 sloot de eigenaar van het café-restaurant de deuren van het horecabedrijf. Het is vier generaties lang door dezelfde familie beheerd. Nadat zij stopten verkocht de familie het pand aan enkele investeerders, onder wie vastgoedadviseur en -ontwikkelaar Maurice Vermeulen uit Zundert. Inmiddels zijn er twee uitbaters gevonden: Freek Sprangers en Bas Remie. Zij zijn bekend van restaurant De Botanist in Breda.

Ambitieuze plannen

De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen. Vermeulen wil een compleet nieuwe zaak opzetten, maar wil daarbij ook het monumentale deel van het gebouw in stand houden. Over een maand gaan de nieuwe uitbaters starten met de verbouwing. De heropening staat dan gepland voor het einde van het jaar.

Vermeulen geeft aan bij BN de Stem dat zij ‘het monument er beter uit willen laten komen’. Daarbij stelt de investeerder dat zij het gebouw met respect voor het monument verbouwen.

Terras

Eén van de plannen die de nieuwe ondernemers hebben is het bouwen van een terras aan het water. Vermeulen stelt dat zij hiermee een ‘connectie met de natuur maken’. Het terras krijgt 120 zitplekken en wordt ruim opgezet. Ook komt er een klein speeltuintje.

De uitbaters geven aan dat zij nog niet weten hoe de nieuwe horecazaak gaat heten. Wel geven zij aan dat er een ‘toegankelijke kaart’ komt met onder andere shared dining mogelijkheden en cocktails die je ook bij De Botanist ziet. “Maar er is straks ook gewoon weer koffie met appeltaart te krijgen”, aldus Sprangers.

Door: Nationale Horecagids