Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca in Bergen op Zoom mag grotere terrassen voeren, op Grote Markt nog onduidelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Horeca in Bergen op Zoom mag grotere terrassen voeren, op Grote Markt nog onduidelijk
Tijdens de coronapandemie konden café-eigenaren hun terrassen verruimen om toch gasten te kunnen ontvangen in hun horecagelegenheden. Die grotere terrassen bleken een succes en zijn een blijvertje: horecaondernemers in de stad kunnen hun vergunning indienen voor meer terrasoppervlakte. Alleen de kwestie op de Grote Markt is nog niet opgelost, meldt PZC.

De horeca-eigenaren aan de Grote Markt zitten op dit moment nog met twijfel. Vanzelfsprekend willen zij hun terrassen kunnen uitbreiden. Aan de andere kant is de Grote Markt de ‘huiskamer’ van de stad, waar geregeld evenementen worden georganiseerd zoals de Krabbenfoor, beachvolleybal of de kermis.

Zo staan de ondernemers in Bergen op Zoom voor een uitdaging. Willen zij meer ruimte voor hun terrassen, dan verdringen ze de evenementen. Als dit het geval wordt  zou dat waarschijnlijk betekenen dat de kastelein een aantal keren per jaar hun terrassen moeten wegzetten.

Puzzel op Grote Markt

Dat is niet efficiënt. Maar hoe het anders moet, daar zijn de horecaondernemers nog niet uit, stelt Kees van Male namens de Ondernemersvereniging Grote Markt. Hij geeft aan dat zij dit jaar daarvoor gebruiken. “We zijn volop aan het puzzelen”, zegt Van Male. Daarbij is één van de ideeën het gevel- en pleinterras samenvoegen.

Het samenvoegen van de terrassen kan er ook voor zorgen dat de verplichte loopstrook tussen terrassen wegvalt. Die levert volgens Van Male alleen maar een gevaarlijke situatie voor verkeersdeelnemers op. Maar niet alle ondernemers zitten daarop te wachten. Van Male stelt dat één van de cafés dan geen terras meer in de zon heeft.

Grotere terrassen

Om de café-eigenaren tijdens de coronapandemie tegemoet te komen, mochten de kasteleins hun terrassen uitbreiden. Dat bleek een groot succes te zijn, volgens wethouder Dominique Hopmans. Niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij de bezoekers. “Vandaar dat we de uitbreiding zoveel mogelijk willen toestaan waar dat mogelijk is. Kortom, we gaan uit van een ‘ja, mits’, in plaats van ‘nee, tenzij’.”

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.