Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horeca in Bergen op Zoom mag grotere terrassen voeren, op Grote Markt nog onduidelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Horeca in Bergen op Zoom mag grotere terrassen voeren, op Grote Markt nog onduidelijk
Tijdens de coronapandemie konden café-eigenaren hun terrassen verruimen om toch gasten te kunnen ontvangen in hun horecagelegenheden. Die grotere terrassen bleken een succes en zijn een blijvertje: horecaondernemers in de stad kunnen hun vergunning indienen voor meer terrasoppervlakte. Alleen de kwestie op de Grote Markt is nog niet opgelost, meldt PZC.

De horeca-eigenaren aan de Grote Markt zitten op dit moment nog met twijfel. Vanzelfsprekend willen zij hun terrassen kunnen uitbreiden. Aan de andere kant is de Grote Markt de ‘huiskamer’ van de stad, waar geregeld evenementen worden georganiseerd zoals de Krabbenfoor, beachvolleybal of de kermis.

Zo staan de ondernemers in Bergen op Zoom voor een uitdaging. Willen zij meer ruimte voor hun terrassen, dan verdringen ze de evenementen. Als dit het geval wordt  zou dat waarschijnlijk betekenen dat de kastelein een aantal keren per jaar hun terrassen moeten wegzetten.

Puzzel op Grote Markt

Dat is niet efficiënt. Maar hoe het anders moet, daar zijn de horecaondernemers nog niet uit, stelt Kees van Male namens de Ondernemersvereniging Grote Markt. Hij geeft aan dat zij dit jaar daarvoor gebruiken. “We zijn volop aan het puzzelen”, zegt Van Male. Daarbij is één van de ideeën het gevel- en pleinterras samenvoegen.

Het samenvoegen van de terrassen kan er ook voor zorgen dat de verplichte loopstrook tussen terrassen wegvalt. Die levert volgens Van Male alleen maar een gevaarlijke situatie voor verkeersdeelnemers op. Maar niet alle ondernemers zitten daarop te wachten. Van Male stelt dat één van de cafés dan geen terras meer in de zon heeft.

Grotere terrassen

Om de café-eigenaren tijdens de coronapandemie tegemoet te komen, mochten de kasteleins hun terrassen uitbreiden. Dat bleek een groot succes te zijn, volgens wethouder Dominique Hopmans. Niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij de bezoekers. “Vandaar dat we de uitbreiding zoveel mogelijk willen toestaan waar dat mogelijk is. Kortom, we gaan uit van een ‘ja, mits’, in plaats van ‘nee, tenzij’.”

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.