In Amsterdam-Zuid opent het klassiek Franse Café Garҫon haar deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Escargots eten op het terras onder het genot van een glas Bourgonge: dat kan je nu doen bij het pas geopende Café Garҫon aan de Johannes Verhulststraat in Amsterdam-Zuid. Gasten ervaren hier van alles dat met de klassieke Franse keuken te maken heeft, zo meldt Entree Magazine.

In het café kunnen gasten meer dan alleen op het terras zitten. Lunch, diner en borrel is waar Garҫon open voor is. Het kent een eenvoudige, maar kwalitatieve kaart. Gasten vinden op het menu gerechten zoals een salade niҫoise met tonijn of een baguette met steak en gruyère. Ook voor de borrel kun je bij Garҫon terecht.

Naast de menukaart is er ook veel aandacht geschonken aan de wijnkaart. De sommelier heeft in totaal negentig wijnen op de kaart gezet. Deze zijn allemaal door de sommelier uitgekozen. Die legde vooral nadruk op witte bourgognes en rode bordeaux.

Frankrijk in Nederland 

Het interieur is zo ingericht dat het doet denken aan de sfeer van een Franse bistro. Het vormt daarnaast een samenspel met de menukaart: antieke tegels, karakteristieke Franse lampen en houten meubels geven het idee alsof je in een cafeetje in Parijs bent neergestreken.  

Door: Nationale Horecagids