Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

News Café in Groningen heeft nieuwe eigenaar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
News Café in Groningen heeft nieuwe eigenaar
Het café aan het Waagplein is een begrip geworden in de binnenstad van Groningen. Al meer dan 25 jaar kunnen gasten bij het News Café van Marcel Schlaman terecht voor een kopje koffie met iets lekkers. Nu gaat de ondernemer het stokje overdragen. Jochem van der Schoot uit Leeuwarden baat per 1 maart het café uit. Dat meldt Entree Magazine.

Het News Café dient niet alleen als café. In het pand kunnen gasten vergaderen, eten of aanschuiven op het terras. De huidige ondernemer geeft aan dat hij blij is dat Van der Schoot het café gaat overnemen. Zij kenden elkaar al van onder andere Sophias en het Eurohotel in Leeuwarden. De oud-uitbater zegt dat hij een op zoek was naar iemand waarbij hij een ‘goed gevoel’ heeft. Hij denkt dat Van der Schoot die persoon is.

Centrale ligging

Het café staat midden in het centrum van Groningen en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld op de Grote Markt en het Waagplein. In het gebouw kunnen driehonderd gasten zitten en in de club is nog eens plaats voor driehonderd mensen. Als dit niet genoeg is zijn er meerdere verdiepingen in het pand waar gasten terecht kunnen. Mede door een recente herinrichting van het plein is Schlaman ervan overtuigd dat het News Café een succesvolle toekomst tegemoet gaat.

Van der Schoot zegt dat hij het café een ontzettend mooi bedrijf vindt en dat hij weinig aan het huidige concept gaat veranderen. Daarbij zegt de nieuwe uitbater dat hij vertrouwen heeft in het huidige team en dat hij hoopt een mooie ervaring toe te kunnen voegen.

Hotel- en resortsector

Terwijl Van der Schoot zijn ogen meer gaat richten op horeca in Groningen, gaan de ogen van Schlaman een andere kant op. Hij wil zich meer gaan focussen op de hotel- en resortsector. Daar wil hij zich de komende jaren gaan storten op het ‘zo duurzaam mogelijk opzetten en exploiteren van accommodaties in het premium segment.’ Hij geeft aan dat er een uitbreiding van een resort in Thailand op de planning staat. Daarnaast blijft hij op de achtergrond actief bij het Groningse restaurant Cho Fah.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.