Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verdachte toetakeling vrouwelijke uitsmijter nachtclub in Hengelo is beroepsmilitair

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Verdachte toetakeling vrouwelijke uitsmijter nachtclub in Hengelo is beroepsmilitair
Na een aanvaring met een uitsmijter van een nachtclub heeft de politie een 27-jarige man aangehouden. Die blijkt beroepsmilitair te zijn. De man wordt ervan verdacht in de binnenstad van Hengelo een vrouwelijke uitsmijter te hebben mishandeld. Bronnen stellen dat de ruzie is vastgelegd op bewakingscamera’s. De vrouw is flink toegetakeld en heeft ernstig letsel opgelopen. Dat meld RTV Oost.

Het incident speelde zich af aan het einde van een uitgaansavond. De nachtclub was op dat moment als één van de weinige horecagelegenheden nog open op dat moment.

Wangedrag

Op een gegeven moment werd een bezoeker de club uitgezet omdat hij zich vervelend gedroeg. Nadat de bezoeker naar buiten was geëscorteerd, wilde hij iemand aanvallen. De vrouwelijk portier van 22 jaar kwam hiertussen en sprak de man aan op zijn gedrag. Die was hier duidelijk niet van gediend en ging vervolgens de uitsmijter te lijf. Zij kreeg een aantal flinke klappen en hield daar letsel aan haar schouder aan over.

Niet alleen de uitsmijter werd te pakken genomen door de man. Een vriend van hem, die mee was op stap, probeerde hem in bedwang te houden. Dat lukte niet en de 27-jarige man werkte ook hem op hardhandige wijze tegen de grond.

Beroepsmilitair

De andere portiers schoten direct te hulp en konden de uitsmijter bevrijden uit de handen van de man. Die werd vervolgens overmeesterd en overgedragen aan de politie. Het incident speelde zich enige tijd geleden af, maar er is verder geen media-aandacht aan besteed. Nu blijkt dat de verdacht een beroepsmilitair is. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van justitie.

Bewakingscamera’s

De vechtpartij is opgenomen door bewakingscamera’s, zo stellen bronnen. De politie zou beschikken over deze beelden.

Ondertussen is het politieonderzoek afgerond en het dossier is onderweg naar het Openbaar Ministerie. De OvJ moet nu beslissen over de strafvervolging. Daaruit moet ook blijken of de verdacht terechtstaat voor de militaire politierechter of zich voor de militaire kamer moet verantwoorden.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.