Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verdachte toetakeling vrouwelijke uitsmijter nachtclub in Hengelo is beroepsmilitair

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Verdachte toetakeling vrouwelijke uitsmijter nachtclub in Hengelo is beroepsmilitair
Na een aanvaring met een uitsmijter van een nachtclub heeft de politie een 27-jarige man aangehouden. Die blijkt beroepsmilitair te zijn. De man wordt ervan verdacht in de binnenstad van Hengelo een vrouwelijke uitsmijter te hebben mishandeld. Bronnen stellen dat de ruzie is vastgelegd op bewakingscamera’s. De vrouw is flink toegetakeld en heeft ernstig letsel opgelopen. Dat meld RTV Oost.

Het incident speelde zich af aan het einde van een uitgaansavond. De nachtclub was op dat moment als één van de weinige horecagelegenheden nog open op dat moment.

Wangedrag

Op een gegeven moment werd een bezoeker de club uitgezet omdat hij zich vervelend gedroeg. Nadat de bezoeker naar buiten was geëscorteerd, wilde hij iemand aanvallen. De vrouwelijk portier van 22 jaar kwam hiertussen en sprak de man aan op zijn gedrag. Die was hier duidelijk niet van gediend en ging vervolgens de uitsmijter te lijf. Zij kreeg een aantal flinke klappen en hield daar letsel aan haar schouder aan over.

Niet alleen de uitsmijter werd te pakken genomen door de man. Een vriend van hem, die mee was op stap, probeerde hem in bedwang te houden. Dat lukte niet en de 27-jarige man werkte ook hem op hardhandige wijze tegen de grond.

Beroepsmilitair

De andere portiers schoten direct te hulp en konden de uitsmijter bevrijden uit de handen van de man. Die werd vervolgens overmeesterd en overgedragen aan de politie. Het incident speelde zich enige tijd geleden af, maar er is verder geen media-aandacht aan besteed. Nu blijkt dat de verdacht een beroepsmilitair is. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van justitie.

Bewakingscamera’s

De vechtpartij is opgenomen door bewakingscamera’s, zo stellen bronnen. De politie zou beschikken over deze beelden.

Ondertussen is het politieonderzoek afgerond en het dossier is onderweg naar het Openbaar Ministerie. De OvJ moet nu beslissen over de strafvervolging. Daaruit moet ook blijken of de verdacht terechtstaat voor de militaire politierechter of zich voor de militaire kamer moet verantwoorden.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.