Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

AB InBev verhoogt opnieuw prijzen voor bierfusten horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
AB InBev verhoogt opnieuw prijzen voor bierfusten horeca
Bierbrouwer AB InBev heeft aangekondigd dat de prijzen van haar bierfusten voor de horeca vanaf 1 april 2023 worden verhoogd. Hiermee wordt bij sommige merken de prijs per fust meer dan 200 euro. Daarbij is het opvallend dat de prijs voor fusten in vergelijking met kelderbier flink hoger wordt. Dit meldt Misset Horeca.

Gemiddeld gaan de prijzen van de vier grootste biermerken van AB InBev met 10 procent stijgen. Het gaat om de merken Hertog Jan, Dommelsch, Bud en Jupiler. Ook het kelderbier van deze merken wordt duurder, maar stijgt minder hard ongeveer met 6,4 procent. Het is belangrijk om te vermelden dat de bierbrouwer afgelopen oktober al eerder de prijzen omhoog gooide. Daarom vergelijkt Misset de prijzen van april met de fustprijzen van januari 2022. Daardoor wordt het prijsverschil nóg groter.

20 procent duurder

Van de biermerken gaat de prijs voor Jupiler het meeste stijgen. Zo kostten 50 liter van het bier aan het begin van 2022 nog iets meer dan 170 euro. In oktober werd dit al 185 euro en met de nieuwe prijsverhogingen zal 50 liter iets meer dan 200 euro kosten. De prijs van het bier is dus met meer dan 20 procent gestegen in een jaar tijd.

Niet alleen Jupiler, maar ook Bud gaat flink duurder worden. Horecaondernemers moesten in januari 2022 165 euro betalen voor een fust. Dit jaar wordt de nieuwe prijs ongeveer 199,50 euro, wat ook een verhoging van 20 procent is. Dezelfde trend geldt voor Hertog Jan en Dommelsch. Beide stijgen met ongeveer 18 procent in prijs.

Literprijs stijgt minder hard

Als een fust duurder wordt, stijgt vaak ook de literprijs voor bier. In de vijftien maanden is de literprijs maar liefst drie keer verhoogd. Daarbij gaat het gemiddeld om een stijging van 15 procent voor de biermerken van AB InBev.

Om een voorbeeld te geven: in januari 2022 kostte een liter Jupiler 3,45 euro. In april wordt de prijs verhoogd naar 4,10 euro. Dit is een prijsverhoging van 16,2 procent.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.