Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

AB InBev verhoogt opnieuw prijzen voor bierfusten horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
AB InBev verhoogt opnieuw prijzen voor bierfusten horeca
Bierbrouwer AB InBev heeft aangekondigd dat de prijzen van haar bierfusten voor de horeca vanaf 1 april 2023 worden verhoogd. Hiermee wordt bij sommige merken de prijs per fust meer dan 200 euro. Daarbij is het opvallend dat de prijs voor fusten in vergelijking met kelderbier flink hoger wordt. Dit meldt Misset Horeca.

Gemiddeld gaan de prijzen van de vier grootste biermerken van AB InBev met 10 procent stijgen. Het gaat om de merken Hertog Jan, Dommelsch, Bud en Jupiler. Ook het kelderbier van deze merken wordt duurder, maar stijgt minder hard ongeveer met 6,4 procent. Het is belangrijk om te vermelden dat de bierbrouwer afgelopen oktober al eerder de prijzen omhoog gooide. Daarom vergelijkt Misset de prijzen van april met de fustprijzen van januari 2022. Daardoor wordt het prijsverschil nóg groter.

20 procent duurder

Van de biermerken gaat de prijs voor Jupiler het meeste stijgen. Zo kostten 50 liter van het bier aan het begin van 2022 nog iets meer dan 170 euro. In oktober werd dit al 185 euro en met de nieuwe prijsverhogingen zal 50 liter iets meer dan 200 euro kosten. De prijs van het bier is dus met meer dan 20 procent gestegen in een jaar tijd.

Niet alleen Jupiler, maar ook Bud gaat flink duurder worden. Horecaondernemers moesten in januari 2022 165 euro betalen voor een fust. Dit jaar wordt de nieuwe prijs ongeveer 199,50 euro, wat ook een verhoging van 20 procent is. Dezelfde trend geldt voor Hertog Jan en Dommelsch. Beide stijgen met ongeveer 18 procent in prijs.

Literprijs stijgt minder hard

Als een fust duurder wordt, stijgt vaak ook de literprijs voor bier. In de vijftien maanden is de literprijs maar liefst drie keer verhoogd. Daarbij gaat het gemiddeld om een stijging van 15 procent voor de biermerken van AB InBev.

Om een voorbeeld te geven: in januari 2022 kostte een liter Jupiler 3,45 euro. In april wordt de prijs verhoogd naar 4,10 euro. Dit is een prijsverhoging van 16,2 procent.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.