Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na sluiting Sky56 gaat chef-kok Sibrecht naar nieuwe wijnbar in Elst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Na sluiting Sky56 gaat chef-kok Sibrecht naar nieuwe wijnbar in Elst
De zaak in Arnhem heeft haar deuren voor vijf maanden open gehad, maar moest noodgedwongen sluiten. Er was te weinig klandizie. Daarom moest de chef-kok Sibrecht Benning op zoek gaan naar een nieuwe baan. zij gaat aan de slag bij een nieuwe wijnbar in Elst. Deze gaat openen op 15 maart, zo meldt het AD.

Na nog geen zes maanden in de keuken te hebben gestaan, moest Benning op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heeft zij gevonden bij wijnbar Bridot in Elst. Nog geen dag nadat bekend was dat zij iets nieuws zocht, kreeg ze een bericht van sommelier Bob Jurrens dat er een vacature openstond in de wijnbar. Daar krijgt ze ‘alle vrijheid’ van eigenaar Erik Taks, die naast de wijnbar ook een wijnwinkel gaat openen.

Vermeldingen in restaurantgidsen

Benning maakte eerder naam met haar eigen zaak De Sjalot in Nijmegen. Later heeft zij als chef-kok gewerkt bij Document 12 in Wijchen. Daar kreeg zij snel een vermelding in zowel de Gault&Millau-gids als de Michelin Gids.

Afgelopen zomer vertrok zij naar Arnhem. Daar kon ze aan de slag gaan in het splinternieuwe Sky56, het exclusieve zusje van restaurant Sky aan de Rijnkade. Daar mikt ze samen met de eigenaar Roland Barendrecht op het hogere segment. Bij Bridot gaat ze naar alle waarschijnlijkheid geen Ster ontvangen, maar ze geeft wel aan dat ze 'bites op niveau' voor bij de borrel gaat maken. Zi gaat ze bijvoorbeeld hapjes maken met producten die zij samen ontwikkeld met de biologische slager. "Ik krijg bij Bridot alle vrijheid", vertelt ze.

Te weinig klanten

De eigenaar van Sky56 zegt dat zij enorm veel hebben geïnvesteerd in de zaak: de inrichting, keuken, gerechten en marketing kostte veel geld. Ze begonnen bij de start als een vegan restaurant, later werd het flexetarisch en uitendelijk ook met vlees en vis. “Maar er kwamen te weinig gasten. We hebben er alles aan gedaan, maar het kwam gewoon niet van de grond.”

Daarom is de zaak nu gesloten. De ruimte wordt nog wel gebruikt voor workshops en besloten feestjes, maar open gaan zij niet meer. Restaurant Sky, dat ook van Barendrecht is, blijft wel open.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.