Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na sluiting Sky56 gaat chef-kok Sibrecht naar nieuwe wijnbar in Elst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Na sluiting Sky56 gaat chef-kok Sibrecht naar nieuwe wijnbar in Elst
De zaak in Arnhem heeft haar deuren voor vijf maanden open gehad, maar moest noodgedwongen sluiten. Er was te weinig klandizie. Daarom moest de chef-kok Sibrecht Benning op zoek gaan naar een nieuwe baan. zij gaat aan de slag bij een nieuwe wijnbar in Elst. Deze gaat openen op 15 maart, zo meldt het AD.

Na nog geen zes maanden in de keuken te hebben gestaan, moest Benning op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heeft zij gevonden bij wijnbar Bridot in Elst. Nog geen dag nadat bekend was dat zij iets nieuws zocht, kreeg ze een bericht van sommelier Bob Jurrens dat er een vacature openstond in de wijnbar. Daar krijgt ze ‘alle vrijheid’ van eigenaar Erik Taks, die naast de wijnbar ook een wijnwinkel gaat openen.

Vermeldingen in restaurantgidsen

Benning maakte eerder naam met haar eigen zaak De Sjalot in Nijmegen. Later heeft zij als chef-kok gewerkt bij Document 12 in Wijchen. Daar kreeg zij snel een vermelding in zowel de Gault&Millau-gids als de Michelin Gids.

Afgelopen zomer vertrok zij naar Arnhem. Daar kon ze aan de slag gaan in het splinternieuwe Sky56, het exclusieve zusje van restaurant Sky aan de Rijnkade. Daar mikt ze samen met de eigenaar Roland Barendrecht op het hogere segment. Bij Bridot gaat ze naar alle waarschijnlijkheid geen Ster ontvangen, maar ze geeft wel aan dat ze 'bites op niveau' voor bij de borrel gaat maken. Zi gaat ze bijvoorbeeld hapjes maken met producten die zij samen ontwikkeld met de biologische slager. "Ik krijg bij Bridot alle vrijheid", vertelt ze.

Te weinig klanten

De eigenaar van Sky56 zegt dat zij enorm veel hebben geïnvesteerd in de zaak: de inrichting, keuken, gerechten en marketing kostte veel geld. Ze begonnen bij de start als een vegan restaurant, later werd het flexetarisch en uitendelijk ook met vlees en vis. “Maar er kwamen te weinig gasten. We hebben er alles aan gedaan, maar het kwam gewoon niet van de grond.”

Daarom is de zaak nu gesloten. De ruimte wordt nog wel gebruikt voor workshops en besloten feestjes, maar open gaan zij niet meer. Restaurant Sky, dat ook van Barendrecht is, blijft wel open.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

12 juni '23 (11:02)

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van de nieuwste Bufkes-vestiging open. Aan de Dorpsstraat in Heythuysen, op het nieuwe horecaplein, gaat Bufkes de zaak bestieren. Vorig jaar ging de keten een samenwerking aan met Heerschap groep, de eigenaar van het pand. Dat meldt Foodclicks.

12 juni '23 ( 9:20)

Man neergestoken bij Tilburgs café

Vrijdagnacht is een man van 49 gewond geraakt bij een steekpartij in een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van café Bet Kolen was een trouwfeest aan de gang. De man was niet welkom op de gelegenheid, kreeg een 112-respondent te horen. Dat meldt Omroep Brabant.

10 juni '23 (15:23)

Personeel strandpaviljoens zocht dit weekend verkoeling op in de zee

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.