Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dit café in Tilburg heeft maar liefst veertig eigenaren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Dit café in Tilburg heeft maar liefst veertig eigenaren
Aan het begin van het nieuwe jaar kon Tilburg zichzelf een café rijker noemen. Café de Snor opende haar deuren aan Korte Heuvel, de populairste uitgaansstraat van de stad. De zaak is verbouwd en opende op 14 januari voor het eerst. Ondanks dat het een ‘normaal’ café aan de voorkant is, ziet de achterkant er anders uit dan normaal. De reden: het café heeft in totaal veertig eigenaren. Dit meldt Tilburg.com.

Al in 2017 ontstond het idee onder een aantal bevriende ondernemers om samen een café op touw te zetten. Op dat moment konden de vrienden geen geschikte locatie vinden en bleef het plan op de achtergrond liggen. Tot Bar Leonardo te koop kwam te staan. Ondernemer Jaap van Ham, die tevens meerdere zaken in de stad bezit, hoorde van de verkoop. Toen begon het idee onder de ondernemers weer te leven. “Toen ging het allemaal heel snel”, vertelt Van Ham. “We hebben 40 ondernemers gevonden die bereid waren om te investeren in de zaak.” Hij zegt dat alles goed geregeld is aan de achterkant. “Aan de voorkant wordt het lang leve de lol.”

Feestcafé de Snor

Van Ham verwacht dat het café mensen gaat trekken. De Snor is een plek worden waar mensen hun vrijdagmiddag-, zaterdagmiddag- én zondagmiddagborrel houden. De uitbater zegt dat ze het café in de avonden omtoveren tot een feestcafé. Hij geeft aan dat zij een rookmachine hebben en dat er een stroboscoop in de zaak hangt. Zo wordt het een ‘staptent voor de eind twintiger en dertigplussers’.

De kroeg is een plek waar je aan het eind van de middag met vrienden een borrel kan drinken en in de avonden uit je dak kan gaan. Er worden dj’s geregeld die gaan spelen, zodat mensen direct weten wat de sfeer van het café is.

‘De Snorren’

Voor ondernemer Jaap is het openen van de zaak niet ongewoon meer aangezien hij al meerdere zaken heeft in de stad. Voor veel andere ondernemers, die Jaap ‘de Snorren’ noemt, is het wel de eerste eigen onderneming. Van Wal spreekt van ’39 dromen die in vervulling komen’. Hij zegt dat zij vaak grappen over het hebben van een eigen kroeg. Dat is nu werkelijkheid.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.