Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit café in Tilburg heeft maar liefst veertig eigenaren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Dit café in Tilburg heeft maar liefst veertig eigenaren
Aan het begin van het nieuwe jaar kon Tilburg zichzelf een café rijker noemen. Café de Snor opende haar deuren aan Korte Heuvel, de populairste uitgaansstraat van de stad. De zaak is verbouwd en opende op 14 januari voor het eerst. Ondanks dat het een ‘normaal’ café aan de voorkant is, ziet de achterkant er anders uit dan normaal. De reden: het café heeft in totaal veertig eigenaren. Dit meldt Tilburg.com.

Al in 2017 ontstond het idee onder een aantal bevriende ondernemers om samen een café op touw te zetten. Op dat moment konden de vrienden geen geschikte locatie vinden en bleef het plan op de achtergrond liggen. Tot Bar Leonardo te koop kwam te staan. Ondernemer Jaap van Ham, die tevens meerdere zaken in de stad bezit, hoorde van de verkoop. Toen begon het idee onder de ondernemers weer te leven. “Toen ging het allemaal heel snel”, vertelt Van Ham. “We hebben 40 ondernemers gevonden die bereid waren om te investeren in de zaak.” Hij zegt dat alles goed geregeld is aan de achterkant. “Aan de voorkant wordt het lang leve de lol.”

Feestcafé de Snor

Van Ham verwacht dat het café mensen gaat trekken. De Snor is een plek worden waar mensen hun vrijdagmiddag-, zaterdagmiddag- én zondagmiddagborrel houden. De uitbater zegt dat ze het café in de avonden omtoveren tot een feestcafé. Hij geeft aan dat zij een rookmachine hebben en dat er een stroboscoop in de zaak hangt. Zo wordt het een ‘staptent voor de eind twintiger en dertigplussers’.

De kroeg is een plek waar je aan het eind van de middag met vrienden een borrel kan drinken en in de avonden uit je dak kan gaan. Er worden dj’s geregeld die gaan spelen, zodat mensen direct weten wat de sfeer van het café is.

‘De Snorren’

Voor ondernemer Jaap is het openen van de zaak niet ongewoon meer aangezien hij al meerdere zaken heeft in de stad. Voor veel andere ondernemers, die Jaap ‘de Snorren’ noemt, is het wel de eerste eigen onderneming. Van Wal spreekt van ’39 dromen die in vervulling komen’. Hij zegt dat zij vaak grappen over het hebben van een eigen kroeg. Dat is nu werkelijkheid.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.