Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Horeca in Breda positief over glas- en blikverbod

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Horeca in Breda positief over glas- en blikverbod
Het ondernemersfonds in Breda geeft aan dat zij blij zijn met het recent ingevoerd blik- en glasverbod dat de gemeente heeft ingesteld tijdens carnaval. Daarentegen betwijfelt de uitbater van café De Huiskamer in Breda, René de Vos, of carnavalgangers weten wat het verbod inhoudt en waar het goed voor is. Om die reden beginnen een aantal ondernemers vandaag met een grote campagne. Daarmee willen de ondernemers het verbod onder de aandacht brengen en de feestvierders informeren hierover. Dit meldt Breda Vandaag. 

Vorige week maakte de gemeente Breda bekend dat er een verbod komt op zelf meegenomen blikken en glazen in de binnenstad. René de Vos vindt dit een goede stap. De caféuitbater geeft aan dat de gemeente deze maatregel invoert voor de veiligheid van de carnavalbezoekers. De Vos geeft aan dat hij daar volledig achter staat. Hij vertelt tegen Breda Vandaag dat hij voorheen incidenten heeft meegemaakt waarbij glas of blik betrokken is. Hij geeft het voorbeeld dat mensen gaan staan in glasscherven of dat er wordt gegooid met blikken bier.

Even wennen

Feestvierders zullen waarschijnlijk moeten wennen aan het verbod. Het gebeurt vaak dat mensen hun eigen drank meenemen naar de binnenstad. Daarnaast is het verbod pas recent ingevoerd, dus De Vos denkt dat niet alle Bredanaars al op de hoogte zijn hiervan. “Daarom zetten wij ons als horecaondernemers in om de bekendheid te vergroten. Uiteindelijk moet carnaval een gezellig feest blijven”, zegt René. Hij voegt daaraan toe dat niemand staat te wachten op het inleveren van net gekochte drank of op het betalen van een boete. Dat is de reden waarom hij zich in wil zetten voor het informeren van de bezoekers.

De campagne van de horecaondernemers zal zowel off- als online plaatsvinden. Tijdens carnaval zijn er meer beveiliger en stewards aanwezig die de feestvierders aanspreken en informeren over het verbod.

Kritische geluiden

Toen het verbod werd aangekondigd, klonken er voornamelijk op sociale media kritische geluiden. Mensen klaagden dat het enkel een manier is voor de horeca om extra omzet te generen, want carnavalgangers kunnen hun eigen drank niet meer meenemen. De Vos zegt dat dit niet waar is. Hij geeft aan dat de gemeente er niet akkoord mee zou zijn gegaan als de ondernemers het voorstel deden met als doel om meer omzet te draaien.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

02 juni '23 (10:21)

Ontwerper Piet Hein Eek opent Grand Café

Na de faillissementsaanvraag en een doorstart met het Lobby Restaurant gaan de deuren van het Grand Café van Piet Hein Eek op 17 juni weer open. Daar gaat een Zweeds-Italiaanse kok achter de pannen staan. Die gaat werken met streekproducten, meldt het Eindhovens Dagblad.

01 juni '23 (14:27)

Rechtbank veroordeelt man tot 15 jaar cel voor doodslag in café De Plak

Voor het doodschieten van een 37-jarige man in café De Plak in Utrecht, moet de dader – een 41-jarige man – vijftien jaar de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem voor doodslag, poging tot doodslag en mishandeling. Dit meldt NU.nl.

31 mei '23 (10:33)

Haarlemse horeca-uitbater verliest vergunning

De uitbater van Club June, Shibuya en NIP mag niet verder met het exploiteren van zijn horecaondernemingen. Burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem heeft dit besluit gemaakt op basis van rapportages van de politie. De horecavergunning voor de zaken is ingetrokken wat betekent dat deze per direct gesloten zijn. Dat meldt Gemeente Haarlem.

30 mei '23 (14:58)

Nieuwe vestiging Biergarten opent op de Strijp in Eindhoven

Biergarten komt naar Noord-Brabant. Het horecaconcept heeft momenteel een vestiging in Rotterdam, maar wil zijn grenzen verleggen. Daarom opent Biergarten een nieuwe locatie op de Strijp in Eindhoven, het ‘creatieve epicentrum’ van de lichtstad. Nikki van Dijk en Roeland Flierman zijn de ondernemers in de horecazaak, die is ontworpen door designbureau King Kongs. Dat meldt Entree Magazine.

30 mei '23 (11:40)

Dit buurtschap bouwt aan eigen café

Er klinken veel werkgeluiden rond café Halfweg tussen Beltrum en Groenlo. Mannen in oude shirts lopen af en aan met scheppen, boormachines en hamers. Het zijn echter geen bouwvakkers, maar buurtbewoners. Een tiental inwoners heeft het initiatief voor een buurtcafé genomen en wil nieuw leven blazen in ‘hun’ café. Dat meldt Omroep Gelderland.

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.