Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca in Breda positief over glas- en blikverbod

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Horeca in Breda positief over glas- en blikverbod
Het ondernemersfonds in Breda geeft aan dat zij blij zijn met het recent ingevoerd blik- en glasverbod dat de gemeente heeft ingesteld tijdens carnaval. Daarentegen betwijfelt de uitbater van café De Huiskamer in Breda, René de Vos, of carnavalgangers weten wat het verbod inhoudt en waar het goed voor is. Om die reden beginnen een aantal ondernemers vandaag met een grote campagne. Daarmee willen de ondernemers het verbod onder de aandacht brengen en de feestvierders informeren hierover. Dit meldt Breda Vandaag. 

Vorige week maakte de gemeente Breda bekend dat er een verbod komt op zelf meegenomen blikken en glazen in de binnenstad. René de Vos vindt dit een goede stap. De caféuitbater geeft aan dat de gemeente deze maatregel invoert voor de veiligheid van de carnavalbezoekers. De Vos geeft aan dat hij daar volledig achter staat. Hij vertelt tegen Breda Vandaag dat hij voorheen incidenten heeft meegemaakt waarbij glas of blik betrokken is. Hij geeft het voorbeeld dat mensen gaan staan in glasscherven of dat er wordt gegooid met blikken bier.

Even wennen

Feestvierders zullen waarschijnlijk moeten wennen aan het verbod. Het gebeurt vaak dat mensen hun eigen drank meenemen naar de binnenstad. Daarnaast is het verbod pas recent ingevoerd, dus De Vos denkt dat niet alle Bredanaars al op de hoogte zijn hiervan. “Daarom zetten wij ons als horecaondernemers in om de bekendheid te vergroten. Uiteindelijk moet carnaval een gezellig feest blijven”, zegt René. Hij voegt daaraan toe dat niemand staat te wachten op het inleveren van net gekochte drank of op het betalen van een boete. Dat is de reden waarom hij zich in wil zetten voor het informeren van de bezoekers.

De campagne van de horecaondernemers zal zowel off- als online plaatsvinden. Tijdens carnaval zijn er meer beveiliger en stewards aanwezig die de feestvierders aanspreken en informeren over het verbod.

Kritische geluiden

Toen het verbod werd aangekondigd, klonken er voornamelijk op sociale media kritische geluiden. Mensen klaagden dat het enkel een manier is voor de horeca om extra omzet te generen, want carnavalgangers kunnen hun eigen drank niet meer meenemen. De Vos zegt dat dit niet waar is. Hij geeft aan dat de gemeente er niet akkoord mee zou zijn gegaan als de ondernemers het voorstel deden met als doel om meer omzet te draaien.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.