Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Brouwers: dit jaar tijdens carnaval meer bierverkoop dan voor corona

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Hoewel carnavalsvierders dit jaar meer moeten neertellen voor hun zogeheten leutpenningen, leutneutbonnen en neutmunten, voorzien grote bierbrouwers toch dat er meer pilsjes verkocht gaan worden tijdens carnaval dan in 2019. Dat was het laatste jaar voor de coronapandemie. "We verwachten hogere volumes te doen dan voor corona", zegt een woordvoerster van Swinkels Family Brewers, de brouwer van het biermerk Bavaria.

"Vorig jaar vierden we carnaval met de handrem erop. Dit jaar kunnen we het feest gelukkig weer vieren zoals het hoort en we verwachten dan ook dat het een feest zal worden als voor corona", stelt de zegsvrouw. Zaterdag barst carnaval officieel los in het zuiden van Nederland en het duurt tot dinsdag middernacht.

Ook bij Heineken hebben ze het druk met bierleveringen aan de horeca in de carnavalsprovincies. "Er wordt veel bier besteld, meer dan de jaren voor corona. Dat heeft onder andere te maken met grote feesten die in carnavalssteden georganiseerd worden", zegt een woordvoerder. Horecaondernemers hebben volgens hem dit jaar grotere tenten, waardoor ze meer gasten kunnen ontvangen. "En daardoor meer bier kunnen verkopen", aldus de zegsman van de brouwer. "Ondernemers hebben er veel zin in en verwachten er ook veel van."

Inflatie

De hoge inflatie en de hogere prijs voor een biertje lijken geen redenen voor carnavalsvierders om het financieel wat rustiger aan te doen. "Daar zien wij geen terughoudendheid", zegt de Heineken-woordvoerder. Hoeveel bier de brouwer precies meer verkoopt wil hij niet zeggen. "Dat is vertrouwelijke informatie."

Concurrent Grolsch uit Enschede is wat terughoudender. "Op basis van de verkopen van de afgelopen twee weken hebben we er vertrouwen in dat carnaval weer gezellig gevierd kan worden. Het is nu nog moeilijk te zeggen of deze carnaval beter gaat worden dan voor de pandemie", zegt een woordvoerder. Mensen hebben volgens hem wel meer zin om weer een feestje te vieren of naar een evenement te gaan.

Hij wijst er ook op dat de verkoop van alcoholvrije bieren "onverminderd doorzet". Het aanbod van verschillende alcoholvrije bieren, vooral speciaalbieren, blijft volgens hem ook groeien. Ook Swinkels en Heineken zien een toegenomen vraag naar alcoholvrij bier.

Door: ANP

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.