Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Brouwers: dit jaar tijdens carnaval meer bierverkoop dan voor corona

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Hoewel carnavalsvierders dit jaar meer moeten neertellen voor hun zogeheten leutpenningen, leutneutbonnen en neutmunten, voorzien grote bierbrouwers toch dat er meer pilsjes verkocht gaan worden tijdens carnaval dan in 2019. Dat was het laatste jaar voor de coronapandemie. "We verwachten hogere volumes te doen dan voor corona", zegt een woordvoerster van Swinkels Family Brewers, de brouwer van het biermerk Bavaria.

"Vorig jaar vierden we carnaval met de handrem erop. Dit jaar kunnen we het feest gelukkig weer vieren zoals het hoort en we verwachten dan ook dat het een feest zal worden als voor corona", stelt de zegsvrouw. Zaterdag barst carnaval officieel los in het zuiden van Nederland en het duurt tot dinsdag middernacht.

Ook bij Heineken hebben ze het druk met bierleveringen aan de horeca in de carnavalsprovincies. "Er wordt veel bier besteld, meer dan de jaren voor corona. Dat heeft onder andere te maken met grote feesten die in carnavalssteden georganiseerd worden", zegt een woordvoerder. Horecaondernemers hebben volgens hem dit jaar grotere tenten, waardoor ze meer gasten kunnen ontvangen. "En daardoor meer bier kunnen verkopen", aldus de zegsman van de brouwer. "Ondernemers hebben er veel zin in en verwachten er ook veel van."

Inflatie

De hoge inflatie en de hogere prijs voor een biertje lijken geen redenen voor carnavalsvierders om het financieel wat rustiger aan te doen. "Daar zien wij geen terughoudendheid", zegt de Heineken-woordvoerder. Hoeveel bier de brouwer precies meer verkoopt wil hij niet zeggen. "Dat is vertrouwelijke informatie."

Concurrent Grolsch uit Enschede is wat terughoudender. "Op basis van de verkopen van de afgelopen twee weken hebben we er vertrouwen in dat carnaval weer gezellig gevierd kan worden. Het is nu nog moeilijk te zeggen of deze carnaval beter gaat worden dan voor de pandemie", zegt een woordvoerder. Mensen hebben volgens hem wel meer zin om weer een feestje te vieren of naar een evenement te gaan.

Hij wijst er ook op dat de verkoop van alcoholvrije bieren "onverminderd doorzet". Het aanbod van verschillende alcoholvrije bieren, vooral speciaalbieren, blijft volgens hem ook groeien. Ook Swinkels en Heineken zien een toegenomen vraag naar alcoholvrij bier.

Door: ANP

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.