Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen toeslag meer op plantaardige melk bij grote koffiezaken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Geen toeslag meer op plantaardige melk bij grote koffiezaken
Vaak betalen gasten extra voor een alternatief op koemelk. Het is niet ongewoon om daar bijna een euro extra voor neer te leggen. Grote koffiezaken zoals de Starbucks en Coffee Company stoppen echter met deze extra toeslag. Daarmee lijkt een omslag van de hogere prijs voor plantaardige melk. Bij de keten Anne&Max is plantaardige melk zelfs al goedkoper dan melk van een koe. Dit meldt Entree Magazine.

Inmiddels is het bij Anne&Max dus goedkoper om een koffie te bestellen met havermelk. De eigenaar van de keten, Wobbe van Zoelen, hoopt hiermee dat gasten vaker voor een plantaardig alternatief kiezen. Hij zegt tegen Entree dat het hem niet gaan om het winstaspect, maar de bewustwording bij zijn gasten. Hij voegt toe dat ze geen vingers willen wijzen, maar wel hopen dat mensen de ommekeer maken en het tegelijkertijd net zo lekker vinden.

Plantaardige melk als margemaker

Veel horecazaken vragen op dit moment nog een extra bedrag voor plantaardige melk. Zo wordt het vaak gebruikt om de marges op peil te houden. Dat terwijl het een milieu- en diervriendelijker product is dan koemelk. De directeur van ProVeg, Veerle Vrindts, vindt dat ondernemers deze margemakers moeten omdraaien: “Vergroot je marges door koemelk duurder te maken en biedt de plantaardige variant goedkoper aan. Dat moet goed haalbaar zijn terwijl dit netto geen geld kost of zelfs geld kan opleveren.” Ze verwacht vooralsnog dat er een omslagmoment komt. Ze stelt dat de vraag groeit en dus de prijzen zullen dalen.

Vegan zuivelproducten

De markt van plantaardige zuivelalternatieven begint steeds meer vorm te krijgen en momenteel zijn er veel alternatieven beschikbaar. Daarom denkt Van Zoelen dat ook andere zuivelproducten meer plantaardige vervangers krijgen. Zo is vegan kaas volgens haar in trek en zijn een paar bedrijven druk bezig dit product verder te ontwikkelen. Het gaat wel om toekomstplannen. Ze geeft aan dat een oude kaas of schimmelkaas tijd nodig hebben om te ontwikkelen. “Het zijn bijzondere smaken die je lastig namaakt.”

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.