Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Geen toeslag meer op plantaardige melk bij grote koffiezaken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Geen toeslag meer op plantaardige melk bij grote koffiezaken
Vaak betalen gasten extra voor een alternatief op koemelk. Het is niet ongewoon om daar bijna een euro extra voor neer te leggen. Grote koffiezaken zoals de Starbucks en Coffee Company stoppen echter met deze extra toeslag. Daarmee lijkt een omslag van de hogere prijs voor plantaardige melk. Bij de keten Anne&Max is plantaardige melk zelfs al goedkoper dan melk van een koe. Dit meldt Entree Magazine.

Inmiddels is het bij Anne&Max dus goedkoper om een koffie te bestellen met havermelk. De eigenaar van de keten, Wobbe van Zoelen, hoopt hiermee dat gasten vaker voor een plantaardig alternatief kiezen. Hij zegt tegen Entree dat het hem niet gaan om het winstaspect, maar de bewustwording bij zijn gasten. Hij voegt toe dat ze geen vingers willen wijzen, maar wel hopen dat mensen de ommekeer maken en het tegelijkertijd net zo lekker vinden.

Plantaardige melk als margemaker

Veel horecazaken vragen op dit moment nog een extra bedrag voor plantaardige melk. Zo wordt het vaak gebruikt om de marges op peil te houden. Dat terwijl het een milieu- en diervriendelijker product is dan koemelk. De directeur van ProVeg, Veerle Vrindts, vindt dat ondernemers deze margemakers moeten omdraaien: “Vergroot je marges door koemelk duurder te maken en biedt de plantaardige variant goedkoper aan. Dat moet goed haalbaar zijn terwijl dit netto geen geld kost of zelfs geld kan opleveren.” Ze verwacht vooralsnog dat er een omslagmoment komt. Ze stelt dat de vraag groeit en dus de prijzen zullen dalen.

Vegan zuivelproducten

De markt van plantaardige zuivelalternatieven begint steeds meer vorm te krijgen en momenteel zijn er veel alternatieven beschikbaar. Daarom denkt Van Zoelen dat ook andere zuivelproducten meer plantaardige vervangers krijgen. Zo is vegan kaas volgens haar in trek en zijn een paar bedrijven druk bezig dit product verder te ontwikkelen. Het gaat wel om toekomstplannen. Ze geeft aan dat een oude kaas of schimmelkaas tijd nodig hebben om te ontwikkelen. “Het zijn bijzondere smaken die je lastig namaakt.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.