Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Merel van Lunchroom Confetti in Den Haag gaat laatste kopje koffie schenken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Merel van Lunchroom Confetti in Den Haag gaat laatste kopje koffie schenken
In Den Haag was het een bekende plek om te zitten voor een kopje koffie en een stukje appeltaart: Lunchroom Confetti aan de Prinsesstraat in Den Haag. Sinds 2018 konden gasten terecht bij het café van Merel Vriethoff (30). Nu gaat de lunchroom haar deuren sluiten. Dit meldt indebuurt.nl.

Op 31 augustus 2018 startte Merel Vriethoff haar reis als ondernemer in de horeca met het openen van haar lunchroom Confetti. Niet alleen was het haar eerste eigen horecaonderneming, het was ook een succes. Toch heeft ze aangekondigd dat ze de lunchroom gaat sluiten. Dat doet ze op 12 februari.

Om te beginnen met haar eigen horecazaak volgde Merel de Hotelschool en deed ze een opleiding ondernemen in Rotterdam. Zo stoomde ze zichzelf klaar voor het openen van haar eerste eigen zaak: Lunchroom Confetti. Ze geeft aan dat ze elke maand heeft gespaard om haar droom waar te maken. Ondanks de spanning die een eigen zaak met zich meebrengt, werd Confetti een succes.

Zo kreeg Merel jarenlang grote groepen Hagenaars over de vloer. Desondanks gaat ze stoppen. Het succes vond ze erg mooi, maar wijst op verschillende redenen waarom ze het besluit heeft genomen om de deuren te sluiten: “Succes is ook tijd hebben voor mijn gezin en mijzelf. Ik moet eigenlijk meer aanwezig zijn om het concept te houden zoals het is, maar ik heb een kindje van een jaar, dus die gaat voor.”

Doel behaald

Haar droom om een succesvolle horecazaak neer te zetten is gelukt. Nu wil ze een rustiger leven leiden. Ze geeft haarzelf een half jaar de tijd om te bedenken wat ze verder wil doen. Daarbij vindt ze het belangrijk dat ze blij wordt van haar werk. Ze voegt daar aan toe dat ze wel even genoeg van de horeca heeft gehad.

De horeca-uitbater wilde zo lang mogelijk doorgaan met de lunchroom, ondanks dat deze al langere tijd online te koop werd aangeboden. “Nu gaat het ineens heel snel. Op 12 februari stoppen we. Dat is een zondag en dan zijn we tot 15.00 uur open. Daarna komt familie en hebben we twee weken de tijd om het pand netjes achter te laten.”

Unieke sfeer

Merel krijg veel reacties van gasten. Ze vinden het jammer dat ze de deuren van Confetti dicht gaat doen. Wel zegt ze dat ze niet alleen het pand heeft verkocht maar ook het concept. “Maar er komt straks iets heel anders in dit pand.” Ze denkt dat dit goed is voor de ontwikkeling van de zaak.

De unieke sfeer die hangt in de lunchroom is wat Merel het meeste gaat missen. Ze laat dan ook alle spullen achter. Behalve de planten, die worden verdeeld onder het personeel.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.

12 juni '23 (11:02)

Bufkes opent nieuwe vestiging in Heythuysen

Afgelopen donderdag gingen de deuren van de nieuwste Bufkes-vestiging open. Aan de Dorpsstraat in Heythuysen, op het nieuwe horecaplein, gaat Bufkes de zaak bestieren. Vorig jaar ging de keten een samenwerking aan met Heerschap groep, de eigenaar van het pand. Dat meldt Foodclicks.

12 juni '23 ( 9:20)

Man neergestoken bij Tilburgs café

Vrijdagnacht is een man van 49 gewond geraakt bij een steekpartij in een café aan de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van café Bet Kolen was een trouwfeest aan de gang. De man was niet welkom op de gelegenheid, kreeg een 112-respondent te horen. Dat meldt Omroep Brabant.

10 juni '23 (15:23)

Personeel strandpaviljoens zocht dit weekend verkoeling op in de zee

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.