Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Merel van Lunchroom Confetti in Den Haag gaat laatste kopje koffie schenken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Merel van Lunchroom Confetti in Den Haag gaat laatste kopje koffie schenken
In Den Haag was het een bekende plek om te zitten voor een kopje koffie en een stukje appeltaart: Lunchroom Confetti aan de Prinsesstraat in Den Haag. Sinds 2018 konden gasten terecht bij het café van Merel Vriethoff (30). Nu gaat de lunchroom haar deuren sluiten. Dit meldt indebuurt.nl.

Op 31 augustus 2018 startte Merel Vriethoff haar reis als ondernemer in de horeca met het openen van haar lunchroom Confetti. Niet alleen was het haar eerste eigen horecaonderneming, het was ook een succes. Toch heeft ze aangekondigd dat ze de lunchroom gaat sluiten. Dat doet ze op 12 februari.

Om te beginnen met haar eigen horecazaak volgde Merel de Hotelschool en deed ze een opleiding ondernemen in Rotterdam. Zo stoomde ze zichzelf klaar voor het openen van haar eerste eigen zaak: Lunchroom Confetti. Ze geeft aan dat ze elke maand heeft gespaard om haar droom waar te maken. Ondanks de spanning die een eigen zaak met zich meebrengt, werd Confetti een succes.

Zo kreeg Merel jarenlang grote groepen Hagenaars over de vloer. Desondanks gaat ze stoppen. Het succes vond ze erg mooi, maar wijst op verschillende redenen waarom ze het besluit heeft genomen om de deuren te sluiten: “Succes is ook tijd hebben voor mijn gezin en mijzelf. Ik moet eigenlijk meer aanwezig zijn om het concept te houden zoals het is, maar ik heb een kindje van een jaar, dus die gaat voor.”

Doel behaald

Haar droom om een succesvolle horecazaak neer te zetten is gelukt. Nu wil ze een rustiger leven leiden. Ze geeft haarzelf een half jaar de tijd om te bedenken wat ze verder wil doen. Daarbij vindt ze het belangrijk dat ze blij wordt van haar werk. Ze voegt daar aan toe dat ze wel even genoeg van de horeca heeft gehad.

De horeca-uitbater wilde zo lang mogelijk doorgaan met de lunchroom, ondanks dat deze al langere tijd online te koop werd aangeboden. “Nu gaat het ineens heel snel. Op 12 februari stoppen we. Dat is een zondag en dan zijn we tot 15.00 uur open. Daarna komt familie en hebben we twee weken de tijd om het pand netjes achter te laten.”

Unieke sfeer

Merel krijg veel reacties van gasten. Ze vinden het jammer dat ze de deuren van Confetti dicht gaat doen. Wel zegt ze dat ze niet alleen het pand heeft verkocht maar ook het concept. “Maar er komt straks iets heel anders in dit pand.” Ze denkt dat dit goed is voor de ontwikkeling van de zaak.

De unieke sfeer die hangt in de lunchroom is wat Merel het meeste gaat missen. Ze laat dan ook alle spullen achter. Behalve de planten, die worden verdeeld onder het personeel.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (10:47)

Urk gaat de tachtig illegale barretjes niet meer gedogen maar legaliseren

 In Urk zijn er ongeveer tachtig illegale barretjes op bedrijventerreinen te vinden, maar de gemeente hanteert een gedoogbeleid. Daar komt een einde aan. Volgens burgemeester Cees van den Bos gebeuren er in zulke ‘zuipketen’ of ‘jeugdhonken’ te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals minderjarigen die in aanraking komen met volwassenen die drugs gebruiken en misbruik van meisjes. Dit meldt De Stentor.

26 mei '23 ( 9:22)

Café The Sting in Almere Haven langer dicht op last van burgemeester

De burgemeester van Almere heeft besloten buurtcafé The Sting drie maanden langer gesloten te houden. Het café was al twee weken dicht in verband met een schietpartij door een cafégast. Daarbij verwondde hij een 53-jarige man. Dit meldt Omroep Flevoland.

25 mei '23 ( 9:27)

Corona, prijsstijgingen, regeltjes en rookverbod zijn veel kroegen en clubs fataal

De afgelopen jaren zijn de regels voor cafés en nachtclubs strenger geworden. Tel daar de veranderende uitgaanscultuur en de coronapandemie bij op en je hebt een bijna fatale formule. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de eerste vier maanden van 2023 moesten 575 kroegen en clubs de de deuren definitief sluiten. Dit meldt Trouw.

23 mei '23 (10:24)

Weg afgesloten om mogelijk explosief bij Rotterdams café

Bij een café aan de Oostzeedijk in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan. De voordeur is beschadigd. Er zijn geen gewonden, meldt de politie.

19 mei '23 (11:48)

Nieuwe brunchzaak open in De Pijp in Amsterdam: Florentin

De Amsterdamse wijk De Pijp had nog niet genoeg horecazaken. Daarom opende er een nieuw brunchcafé in de hippe wijk: Florentin. In de zaak aan de Eerste Sweelinckstraat ligt de focus op Israëlische gerechten zoals mezze en shakshuka. De eigenaren van het restaurant zijn Batya Post en Ricardo Chaves. Dat meldt Entree Magazine.

17 mei '23 (13:07)

ABN AMRO: ‘Strandpaviljoens gaan zonnige toekomst tegemoet’

De ABN AMRO voorspelt dat de strandpaviljoens in Nederland een overwegend goed jaar gaan meemaken. Meer dan de helft  van de ondernemers, 60 procent, is positief gestemd. Zij verwachten dat zij dit jaar óf dezelfde omzet óf meer omzet dan vorig jaar gaan maken. Toch verwacht twee derde ook dat de marges een stuk lager liggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO onder 149 strandpaviljoenhouders.

16 mei '23 (14:31)

Gemeente Groningen start campagne ‘stoep vrij, iedereen blij’ voor terrassen binnenstad

De eerste warme dag hebben we al achter de rug, het zonnetje begint al te branden. Kortom: tijd voor een terrasje. De gemeente Groningen is blij dat de binnenstad weer volstroomt met terrasbezoekers. Maar Stadjers roept bezoekers en ondernemers wel op om rekening te houden met elkaar. Zo komt de doorgang niet in het geding en kan iedereen van het zomerweer genieten. Dat meldt Gemeente Groningen.

16 mei '23 (13:46)

Experts waarschuwen niet voor happy hours, maar voor ander alcoholgevaar

In Zwolle en Apeldoorn worden de happy hours in de horeca al aangepakt. Deze gemeentes willen af van de stuntprijzen voor alcohol. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt dit een goed idee. Maar wel is directeur Wim van Dalen verbaast dat het nog steeds over dit onderwerp gaat. Volgens hem is er een nog veel grotere dreiging dat goedkope drankjes, meldt de Stentor.

16 mei '23 (10:26)

Dit is de naam van de nieuwe kroeg op de plek van café Philip in Tilburg

Afgelopen februari kondigde de eigenaar van café Philip aan de Heuvel in Tilburg. Toen zei de ondernemer dat hij op zoek was naar iemand die ‘net zoveel enthousiasme heeft als ik had toen ik op mijn 25 begon’. En die heeft hij gevonden. Afgelopen maandag maakte de eigenaar bekend dat de kroeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe naam krijgt. Vanaf nu gaat café Philip verder als Café Bar De Kruik. Het wordt een huiskamercafé met een warme sfeer ‘op de gezelligste straat van Tilburg’. Dat meldt het AD.

15 mei '23 (13:38)

Tweede locatie The Villy opent in Terraced Tower in Rotterdam

Vandaag, 15 mei, is de opening van de nieuwe locatie van The Villy. Na de eerste vestiging in Amsterdam, The Villy Rhapsody, opent nu een tweede locatie in Rotterdam. Deze is gevestigd in het Maritiem District om de hoek van de Markthal. Daar worden werken en leven met elkaar gecombineerd in het centrum van de Maasstad.