Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruimere openingstijden voor horeca tijdens carnaval, niet alle ondernemers doen mee

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Ruimere openingstijden voor horeca tijdens carnaval, niet alle ondernemers doen mee
Tijdens corona heeft de Bossche horeca veel te maken gehad met beperkingen en maatregelen. Dit jaar kan wat betreft de gemeente carnaval weer als vanouds gevierd worden. Daarvoor krijgen de horecabedrijven de mogelijkheid om hun openingstijden aan te passen. Niet alle onderneming maken daar gebruik van. Dit meldt de Gelderlander.

Het kan een lucratief weekend zijn voor horecaondernemers. Daar hoeven ondernemers natuurlijk niet per se gebruik van te maken, zoals sommigen doen. Anderen slaan carnaval zelfs helemaal over. De burgemeester van ’s Hertogenbosch bevestigd dit. Hij heeft daar geen bijzondere verklaringen voor.

De eigenaar van grand-café Silva Ducis in Den Bosch geeft aan dat zij niet door gaan tot het laatst. Zij mogen hun openingstijden in het weekend verruimen van 03.00 uur naar 04.00 uur. Dit doen ze expres niet, om een aantal redenen. Zo stelt de uitbater dat hij rekening wil houden met zijn werknemers. Die maken volgens hem al lange dagen tijdens carnaval en kunnen het uurtje extra rust goed gebruiken. Daarnaast zegt de ondernemer dat het scheelt met de uitstroom van gasten. “Daarmee voorkom je dat het ineens erg druk is op straat of er geen taxi’s meer zijn die carnavalgangers naar huis kunnen brengen."

Openingstijden

De uitbater uit Den Bosch is blij met de afspraken die zijn gemaakt tussen de gemeente, ondernemers en buurtbewoners. Afhankelijk van de vergunning gelden bepaalde sluitingstijden. Wanneer een horecaonderneming een weekendontheffing heeft, geldt een verruiming van de sluitingstijd van 3.00 uur naar 4.00 uur op vrijdag en zaterdag. Zaken die deze ontheffing niet hebben moeten een uurtje eerder sluiten op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Nachtzaken mogen op donderdag open blijven van 17.00 uur tot 04.00 uur en bezoekers toelaten tot 03.30 uur. In het weekend is dat een uurtje later en dan mogen bezoekers niet meer naar binnen na 03.30 uur. Op de zondag en maandag mogen alle bedrijven tot 03.00 uur open blijven. Nachtzaken een uurtje langer. Op dinsdag moet alle horeca om 01.00 uur sluiten.

Andere afspraken

Waar het vorig jaar niet toegestaan was om zaken te vergroten met aanbouwsels, is het dit jaar wel mogelijk. Een woordvoerder van de gemeente verwacht ongeveer 30 aanbouwsels. Die geeft aan dat de gemeente op dit moment de aanvragen aan het beoordelen is.

Geluidsboxen worden bijvoorbeeld afgewezen als die buiten staan. Wel hebben horecazaken de mogelijkheid om boxen binnen te plaatsen en naar buiten te richten. Dat mag tot 22.00 uur en om 00.00 uur moeten deuren, ramen en bierluiken gesloten zijn. De KHN geeft aan dat dit allemaal in goed overleg is gegaan.

Door: Nationale Horecagids

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.

15 juni '23 (13:52)

Brandweer met meerdere wagens aanwezig vanwege brand in Rotterdams gaycafé

In een horecapand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is brand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio. Op de benedenverdieping van het gebouw is Gay- & Dragcafé Bonaparte gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

15 juni '23 ( 8:38)

Minder horeca dan gepland in erotisch centrum Amsterdam

Honderden vragen van bezorgde bewoners en stadsdelen hebben ertoe geleid dat het plan voor het erotisch centrum in Amsterdam iets wordt aangescherpt. Er komen minder horecabedrijven in het centrum om zo het verwachte bezoekersaantal te verminderen, meldt burgemeester Femke Halsema woensdag aan de gemeenteraad.

14 juni '23 (14:40)

Brouwerij De Leckere in Utrecht op de fles door grote coronaschulden

Vlak voor de uitbraak van corona besloot brouwerij De Leckere uit Utrecht om van pand te wisselen. Corona gooide al roet in het bier, maar toen ook de personeelskrapte en hoge grondstofprijzen door begonnen te dringen in de bierbrouwerij, leek dat het laatste zetje te zijn. Het faillissement heeft meerdere oorzaken, maar er is wel veel animo voor een doorstart. Dat meldt RTL Nieuws.

13 juni '23 (11:32)

Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat horecaondernemer Kees Lankhaar Bistro Tante Pietje opende. Je kan iedereen in Den Bosch vragen naar de zaak, iedereen zal deze herkennen. In februari werd de grootste nachtmerrie voor elke ondernemer werkelijkheid: een flinke brand legde het pand in de as. Maar de ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten. Hij schakelde snel en begon met de wederopbouw van zijn bistro. Die kan naar verwachting op 10 juli weer de deuren openen. Dat meldt Entree Magazine.

13 juni '23 (10:22)

Grand Café De Lichttoren opent in iconisch Eindhovens gebouw

Er is weer bedrijvigheid in een van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Op de begane grond van De Lichttoren is een nieuw Grand Café geopend, Grand Café De Lichttoren. Het opende afgelopen zondag de deuren. Het restaurant-café is zeven dagen per week geopend, meldt Entree Magazine.