Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ruimere openingstijden voor horeca tijdens carnaval, niet alle ondernemers doen mee

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Ruimere openingstijden voor horeca tijdens carnaval, niet alle ondernemers doen mee
Tijdens corona heeft de Bossche horeca veel te maken gehad met beperkingen en maatregelen. Dit jaar kan wat betreft de gemeente carnaval weer als vanouds gevierd worden. Daarvoor krijgen de horecabedrijven de mogelijkheid om hun openingstijden aan te passen. Niet alle onderneming maken daar gebruik van. Dit meldt de Gelderlander.

Het kan een lucratief weekend zijn voor horecaondernemers. Daar hoeven ondernemers natuurlijk niet per se gebruik van te maken, zoals sommigen doen. Anderen slaan carnaval zelfs helemaal over. De burgemeester van ’s Hertogenbosch bevestigd dit. Hij heeft daar geen bijzondere verklaringen voor.

De eigenaar van grand-café Silva Ducis in Den Bosch geeft aan dat zij niet door gaan tot het laatst. Zij mogen hun openingstijden in het weekend verruimen van 03.00 uur naar 04.00 uur. Dit doen ze expres niet, om een aantal redenen. Zo stelt de uitbater dat hij rekening wil houden met zijn werknemers. Die maken volgens hem al lange dagen tijdens carnaval en kunnen het uurtje extra rust goed gebruiken. Daarnaast zegt de ondernemer dat het scheelt met de uitstroom van gasten. “Daarmee voorkom je dat het ineens erg druk is op straat of er geen taxi’s meer zijn die carnavalgangers naar huis kunnen brengen."

Openingstijden

De uitbater uit Den Bosch is blij met de afspraken die zijn gemaakt tussen de gemeente, ondernemers en buurtbewoners. Afhankelijk van de vergunning gelden bepaalde sluitingstijden. Wanneer een horecaonderneming een weekendontheffing heeft, geldt een verruiming van de sluitingstijd van 3.00 uur naar 4.00 uur op vrijdag en zaterdag. Zaken die deze ontheffing niet hebben moeten een uurtje eerder sluiten op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Nachtzaken mogen op donderdag open blijven van 17.00 uur tot 04.00 uur en bezoekers toelaten tot 03.30 uur. In het weekend is dat een uurtje later en dan mogen bezoekers niet meer naar binnen na 03.30 uur. Op de zondag en maandag mogen alle bedrijven tot 03.00 uur open blijven. Nachtzaken een uurtje langer. Op dinsdag moet alle horeca om 01.00 uur sluiten.

Andere afspraken

Waar het vorig jaar niet toegestaan was om zaken te vergroten met aanbouwsels, is het dit jaar wel mogelijk. Een woordvoerder van de gemeente verwacht ongeveer 30 aanbouwsels. Die geeft aan dat de gemeente op dit moment de aanvragen aan het beoordelen is.

Geluidsboxen worden bijvoorbeeld afgewezen als die buiten staan. Wel hebben horecazaken de mogelijkheid om boxen binnen te plaatsen en naar buiten te richten. Dat mag tot 22.00 uur en om 00.00 uur moeten deuren, ramen en bierluiken gesloten zijn. De KHN geeft aan dat dit allemaal in goed overleg is gegaan.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.