Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gasten betalen extra voor beste zitplekken bij rooftopbar Blou in Arnhem

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Gasten betalen extra voor beste zitplekken bij rooftopbar Blou in Arnhem
Het is niet ongebruikelijk om extra te betalen voor extra diensten. In een vliegtuig of trein kan je voor een first class seat kiezen, tegen een meerprijs. Zou dat ook werken voor de beste zitplekken in een horecaonderneming? De eigenaar van Blou Rooftopbar, Wouter Dekker, vindt dit een logische zet. Daarom rekent hij een toeslag bij gasten die de beste tafels willen hebben in zijn bar. Dit meldt Entree Magazine.

De rooftopbar is gevestigd in het hotel Haarhuis, op de vijfde etage. Momenteel is het de enige rooftopbar van de stad. Na een aantal aanpassingen in de bar, die normaal gesproken een aantal maanden per jaar open is, kan deze nu bijna het hele jaar door zijn deuren geopend houden.

15 euro toeslag

De rooftopbar is verdeeld in twee decks: een lower en een upper deck. Aangezien het upper deck de meeste populaire plek is om te zitten, wordt voor gasten een toeslag van 15 euro gerekend. Dekker voegt daaraan toe dat deze gasten wel een glas cava krijgen. De gasten betalen deze toeslag voor de exclusiviteit en natuurlijk het uitzicht vanaf het upper deck. Daarnaast dekt het ook een deel van de personeelskosten. “Op de 18 verdieping werken is gewoon lastiger dan op de begane grond. Dat brengt kosten met zich mee.”

Gasten die een plek in het upper deck reserveren betalen de toeslag vooraf en reserveren voor een tijdslot. Op die manier weet Dekker dat het altijd vol zit. Daarnaast zijn gasten volgens Dekker al gewend aan het reserveren van een plek, vanwege de coronamaatregelen. “Ze lopen niet zomaar naar binnen”, zegt Dekker tegen Entree. “Doordat ze sneller reserveren, gaan ze daar ook makkelijk mee om en komen ze vaak niet opdagen.” Daarom besloot Dekker om er een aanbetaling van te maken. Dan hebben zij de zekerheid dat de rooftopbar vol zit. Dit reserveringssysteem geldt alleen voor het upper deck.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.