Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Texelse horeca boos over aanpak gemeente alcoholcontrole met lokjongeren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Texelse horeca boos over aanpak gemeente alcoholcontrole met lokjongeren
Dit jaar wil de gemeente Texel de horeca controleren op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Daarvoor gebruikt de gemeente zogenaamde ‘lokjongeren’: jongeren van onder de achttien die bij horeca alcohol proberen te kopen. Het doel van de controle is de horeca bewust maken van het controleren op leeftijd. Daarnaast biedt de controle een mogelijkheid voor de uitbaters om hun aanpak te verbeteren indien nodig. De actie valt niet goed bij de horecaondernemingen. Dit meldt NH Nieuws.

Een cafébaas zegt tegen NH Nieuws dat hij verontwaardigd is omdat dit soort acties normaal gesproken worden besproken met de horecaonderneming. “Je gaat er vanuit dat de gemeente het eerst met de horeca bespreekt, voordat ze zoiets gaan doen.” Hij vindt dat de gemeente de uitbaters als kleine kinderen behandelt en dat de kloof tussen de gemeente en de horeca hiermee groter wordt. Dat wil de uitbater voorkomen.

Het café van de uitbater deed mee met een project waarin polsbandjes werden gebruikt. Bezoekers konden deze ophalen bij een bouwkeet naast het café nadat zij op hun leeftijd waren gecontroleerd. De meerderjarigen kregen een groen bandje, als iemand minderjarig was een rode. Op deze manier was het voor de barmedewerkers een stuk makkelijker om de bezoekers te controleren op hun leeftijd en het werd de methode na een ‘rommelig eerste jaar’ een toch succes.

Rode kaart

Wanneer de gemeente een controle uitvoert bij een bedrijf wordt na afloop een bespreking gehouden met de leidinggevende. Wanneer een onderneming zich aan de regels houdt krijgt het een zogeheten ‘complimentenkaart’. Als de onderneming niet door de controle heen komt ontvangt de zaak een rode kaart. In dat geval bespreekt de gemeente met de leidinggevende op welke manier zij hun aanpak kunnen verbeteren. Bedrijven riskeren een boete als zij de leeftijdscontrole herhaaldelijk niet goed uitvoeren.

De kroegbaas die met NH Nieuws spreekt denkt dat er een kloof ontstaat door het onaangekondigd controleren van de ondernemingen. Hij geeft aan dat hij verontwaardigd is en voorspelt dat het consequenties kan hebben: “Wat je gaat krijgen is dat de toegang wordt geweigerd voor kinderen tot 18 jaar. Die gaan dan op straat zwerven of elders drinken. Wij hebben het gevoel alsof wij totaal niet serieus worden genomen.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (12:08)

Woerdense stadsbakker en bierbrouwer maken circulair bier van oud brood

Stadsbakkerij Stevig Brood en lokale bierbrouwer Ad Duurkoop zijn een samenwerking aangegaan om een circulair biertje te maken. Daarvoor gebruikt de brouwer oude broodresten van de bakker. En dat hebben zij gedaan met succes, meldt Bakkers in Bedrijf.

09 juni '23 (10:30)

Ruzie in Hengelose horeca: exploitante wil schadevergoeding van collega en gemeente

Er is een ruzie gaande in de horeca van Hengelo. Exploitante Daniëlle Boom van café Oald Hengelo is razend. Haar college Thomas Goorhuis van Club Merlijn heeft, zoals Boom aangeeft, tijdens de Nacht van Hengelo het podium zo neergezet dat haar zaak volledig werd afgesloten van de binnenstad. Dat meldt Tubantia.

09 juni '23 ( 9:37)

Dit weekend opent Café Bar De Kruik in Tilburg

Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet, om dit weekend de nieuwe Café Bar De Kruik op De Heuvel in Tilburg feestelijk te openen. Na een flinke verbouwing opent de bar haar deuren op 9 juni. Het hele weekend wordt de grand opening gevierd met artiesten. Ook is de toegang het hele weekend gratis zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe zaak. Dat meldt Tilburg.com.

09 juni '23 ( 6:08)

Explosie bij eetcafé Arnhem waar verdachte pakketjes lagen

Bij een horecazaak in een winkelcentrum in Arnhem-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden. Bij dezelfde eetgelegenheid werd donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.