Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Frietzaak gaat viral door TikTok: wat nu?

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Frietzaak gaat viral door TikTok: wat nu?
Na succes op het sociale mediaplatform TikTok staan er vanaf de vroege ochtend, wanneer de cafetaria Fabel Friet in Amsterdam zijn deuren opent, al rijen met mensen. Hoewel dit een goede zaak is voor de onderneming, zijn de buurtbewoners minder tevreden. Die klagen over drukte, troep en verkeerschaos.  Sommigen zien de frietzaak in de Runstraat liever verdwijnen. Dit meldt NH Nieuws.

Floris Feilzer en Abel Klatser van Fabel Friet zijn niet de eerste in de stad. Ondertussen zijn er meerdere eetzaakjes in Amsterdam die worden overspoeld met klanten nadat zij viral zijn gegaan op Instagram en TikTok. De ondernemers van Fabel Friet vertellen aan NH Nieuws dat zij zich afvragen hoe zij moeten handelen wanneer zoiets zich voordoet. Het is duidelijk dat de impact van sociale media groot kan zijn. Zo heeft volgens Floris een winkel in West die croissants verkoopt enorme rijen voor de deur staan nadat zij bekendheid hebben vergaard via sociale media. “Best opmerkelijk, omdat toeristen daar normaal minder snel komen”, zegt Feilzer tegen NH Nieuws.

Zo staat er op een normale doordeweekse dag vlak voor de cafetaria opent een rij voor de zaak. Daar zijn de ondernemers hard aan het werk. Om de rij in bedwang te houden is een nieuwe functie bij de frietzaak ingesteld: crowdmanager. Die moet ervoor zorgen dat klanten die staan te wachten geen hinder veroorzaken op de stoep buiten de zaak.

Tegengeluiden

De bewonersorganisatie Grachten9+ zegt dat zij het fijn vinden voor de ondernemers dat zij zo’n succes aan het boeken zijn. Er zijn daarentegen ook tegengeluiden. Het is voor bewoners, verkeer en andere ondernemers enorm druk aan het worden in de straat. Daarnaast vervuilen de klanten van de frietzaak de straat door hun afval neer te gooien en zorgen ze voor onveilige verkeersomstandigheden.

Het is fijn voor de ondernemers dat zij zo goed lopen, maar Feilzer blijft voorzichtig. Hij vindt het belangrijk dat zij een goede band houden met de bewoners en ondernemers in de buurt. “We zitten hier niet voor het snelle geld, wij hopen hier lang te blijven”, stelt Feilzer. Daarom doen de medewerkers hun best om de omgeving schoon te houden, door afval op te ruimen en toeristen aan te spreken die plaatsnemen op de stoepjes en trapjes in de straat. Maar hij geeft eerlijk toe dat het niet mogelijk is om alle overlast te voorkomen. Daarom vindt Grachten9+ dat de onderneming meer zijn best moet doen om de lange rijen en klanten in bedwang te houden.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 ( 9:45)

Door ernstige artrose moet deze horecaondernemer zijn café verkopen

Wim had in eerste instantie plannen om nog een aantal jaren door te gaan. Dat gaat hem niet meer lukken. Waar hij er eerst over dacht om op een later moment zijn café over te dragen aan zijn dochter, staat deze nu te koop. Door artrose in een ver stadium is Wim Arends gedwongen om zijn café D’n Optie te koop te zetten. Dat meldt de Ondernemer.

06 juni '23 (14:36)

Brouwerij STOKED! maakt landelijke intrede via ABT-cafés

De afgelopen jaren heeft brouwerij STOKED! zichzelf bewezen als een groeiende brouwerij met passie voor craft lagers. Volgende maand zijn de Dark Lagers, het nieuwe bier van de brouwerij, te krijgen in ABT-cafés. Die maand is de onderneming ABT-brouwerij van de maand, meldt Entree Magazine.

06 juni '23 ( 9:57)

Bekende koosjere broodjeszaak Sal Meyers maakt rentree in Amstelveen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat de beroemde broodjeszaak Sal Meyer de deuren sloot. Maar nu is het vlees weer gepekeld en zijn de ossenworsten en runderlever weer klaargemaakt. Halverwege juni maakt de broodjeszaak zijn herintrede in Amsterdam. De broodjes worden verkocht door horecaondernemer Rafi Angat, met een zaak in zijn nieuwe koosjere foodcourt. Hij neemt de zaak over als franchise, meldt AT5.

05 juni '23 (15:22)

Schiedam krijgt nieuwe brewpub en restobar in oude glasfabriek

Op 17 juni opent Eurobrouwers een pop-up brewpub en restobar op het voormalige glasfabriek-terrein in Schiedam. Daar werden voorheen flessen voor jenever- en biermerken geproduceerd, nu gaat Eurobrouwers er een biergarten en een groot terras van maken. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (11:57)

Restaurant en nachtclub Sissi’s in Amsterdam-Oost blijft deze zomer geopend

Het cultuurcentrum, restaurant en nachtclub Sissi’s Expo-Resto aan de Mr. Treublaan in Amsterdam-Oost blijft langer open dan verwacht. In eerste instantie zou de populaire uitgaansplek over twee weken de deuren sluiten, maar nu blijft de club toch nog open deze zomer. Het tijdelijke contract is (wederom) verlengd. Dat meldt het AD.

05 juni '23 (10:53)

Ondanks vondst teunisbloem toch horeca bij IJsselcentrale in Zwolle

Er is bijna twee jaar overheen gegaan dat de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle voor het laatst een horecazaak had. Bar & Brood en Hart van Zuid hebben de handen ineengeslagen om hier weer horeca neer te zetten. Dat doen zij met de medewerking van Het Weeshuys. Het begin biedt gezien de aanloop, perspectief. Dat meldt de Stentor.

05 juni '23 (10:23)

Populaire grand café in Eibergen zoekt nieuwe eigenaar

Paul en Maike klein Goldewijk spelen open kaart. Zij zijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor hun populaire grand café De Klok. Inmiddels zijn ze bijna 50 jaar en willen voorkomen dat ze ‘de stokoude ondernemers worden die niet meegaan met de tijd’. Daarmee zou het café geen recht worden gedaan en dus zet het echtpaar hun bekende café aan de Grotestraat in Eibergen, meldt het Tubantia.

02 juni '23 (11:47)

Horeca-uitbater uit Haarlem zet stappen tegen sluiting zaken

Martijn B., de eigenaar van de horecaonderneming in Haarlem die op , gaat ‘alle juridische middelen’ inzetten om ervoor te zorgen dat hij zijn zaken weer mag openen. De burgemeester heeft de horecavergunning voor de zaken van B. ingetrokken. Hij wordt verdacht van een aantal ‘zeer ernstige incidenten’ in en in de omgeving van Club June, een van de zaken die nu gesloten is. De uitbater spreekt van een ‘kortzichtig besluit’, meldt NH Nieuws.

02 juni '23 (11:01)

Van bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent

Op 23 verschijnt de bijzondere biografie over het leven van Peter de Bie ‘El Dorado’ tijdens een presentatie in strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden. De Bie’s leven – van drugsleverancier, bajesklant tot eigenaar van een duurzame strandtent – wordt in het boek beschreven door filmmaker, zeezeiler, kunstenaar en schrijver Bart van Broekhoven. Over een periode van ruim twintig jaar vertelde De Bie veel van zijn verhalen aan hem. Dat meldt El Dorado.

02 juni '23 (10:41)

Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.